Kopierede/fra hoften

Søren Espersen, DF, youtube.com

“Kan vi ikke snart blive fri for al det gøgl”, siger Dansk Folkepartis Søren Espersen på Youtube, foranlediget af universitær leflen for LGBT-overdrevet. Modigt læserbrev af overlæge i psykiatri Laurits Laursen, direkte henvendt til foreningen Yngre Læger (YL), der deltog i årets Copenhagen Pride. Fra Ugeskrift for Læger – Hvorfor deltager Yngre Læger i prideparaden?

“Ved så helhjertet at omfavne prideparaden signalerer YL, at man ukritisk accepterer den ideologi, som repræsenteres af LGBTQIA+-bevægelsen. Q’et i bogstavrækken står for queer-bevægelsen, som mener, at køn udelukkende er en social konstruktion. Er det en ideologi, som YL abonnerer på?

Utallige undersøgelser viser store kønsforskelle angående en lang række psykiske og fysiske sygdomme. Kan YL få det til at harmonere med queer-bevægelsens overbevisning?

Har man gennemtænkt, hvilke sundhedsfaglige konsekvenser det vil få?

Hvis en biologisk mand, der opfatter sig som kvinde, ønsker indlæggelse på en gynækologisk afdeling for at få behandlet sin prostatakræft – hvordan vil YL forholde sig til det? …

Ved flere psykiatriske lidelser er identitetsforstyrrelser et af symptomerne. Herunder også forstyrrelse af seksuelle identitet. Må disse symptomer ikke længere indgå i den diagnostiske afklaring?

Som eksempel kan jeg nævne en psykiatrisk patient, jeg havde for en del år siden. Når vi ringede til ham, og han var på anden etage af sit hus, ville han betragtes som mand og tiltales ved sit mandlige navn. Når han blev ringet op og var på første etage af sit hus, ville han betragtes som kvinde og tiltales ved et kvindeligt navn.

Hvordan vil YL, at vi skal forholde os til en sådan patients kønsidentitet?”

ANNONSE