Nyt

Migranter på Alan Kurdi 

Fredag var det forventet at migrantskibet Alan Kurdi ville anløbe havn i Lampedusa lørdag. Skibet føres af NGO’en Sea-Eye der kommer fra Tyskland og har længe været i dok i Spanien. Men Italien har udstedt et dekret om, at det ikke kan og må anløbe en havn i Italien og i første omgang har skibet oplyst at det vil overholde dette forbud.

NGO’en samlede forleden 65 migranter op ud for Libyens kyst og de skal til Europa. Det tyske medie “Focus” oplyser der er 39 “mindreårige” ud af de 65 og at 48 af migranterne kommer fra Somalia.

Italien og Matteo Salvini har afvist, at skibe skal ankomme til Italien der er og bliver det land der er mest udsat for migrantankomster fra lande i Sub-Sahara sammen med Spanien og også selvom andre lande tilbyder at tage imod migranterne.

ANNONSE

Focus – Nächster Konflikt drohtDeutsches Rettungsschiff “Alan Kurdi” fährt nicht in Italiens Hoheitsgewässer ein

ANNONSE