Kopierede/fra hoften

Lars Løkke Rasmussen har i denne uge præsenteret en såkaldt samtalebog der har været meget omtalt i medierne og hvor han taler om en mulig SV regering.

Berlingskes liberale debatredaktør Pierre Collignon havde i går fredag en kommentar til bogen. Her skriver han at Venstre kan ende med at blive som Centrumdemokratterne, et ligegyldigt parti, der ville holde “ekstremisterne” udenfor indflydelse og derfor endte som et ligegyldigt parti.

Han starter med at citere et afsnit af bogen der viser, at der ikke er den store forskel på Venstre og Socialdemokratiet når det gælder den økonomiske politik.

»Forskellen i tilgangen til, hvor stor den offentlige sektor skal være, er skrællet ned til, at jeg sagde en realvækst på 0,8 procent, da jeg var statsminister sidste gang. Så kom Helle til og sagde også 0,8 procent. Så gik vi lidt længere ned for at markere, at vi var i opposition; og helt ærligt for at få defineret en forskel mellem os.«

Derefter giver Collignon Løkke Rasmussen ret i der skal lægges afstand til hvad han kalder “ekstremistiske højrepartier”

Statsministeren har nemlig ret i, at der må markeres en utvetydig afstand til især Stram Kurs’ racistiske fantasier om massedeportationer og til Nye Borgerliges ultimative krav om dansk asylstop.

Vi har fået en ny, ekstrem højrefløj i Danmark, og det kræver en skarp demarkationslinje, hvis moderate borgerlige ikke skal blive skræmt fra udsigten til at få en statsminister, som er afhængig af det yderste højre.

Hvad Collignon ikke nævner, er at Venstre inden sidste valgkamp lovede en hvad han kaldte en “straksopbremsning”. Hvad der så skulle være ekstremt i at kræve asylstop fremgår ikke af Collignons bemærkninger, der mest af alt ligner et surt opstød over manglende borgerlige økonomiske udsigter, mens det værdipolitiske betegnes som “ekstremt”.

Lars Løkke må ikke begå samme fejl som Erhard Jakobsen

Berlingske – Lars Løkke må ikke begå samme fejl som Erhard Jakobse

ANNONSE