Nyt

I går var historien om Rasmus Paludan, at Mimi Jakobsen ville melde ham til politiet efter en debat i Aftenshowet hvor han kaldte hende “nazisvin”. I dag erkender Mimi Jakobsen, at det kan man slet ikke. Politiet håndterer ganske enkelt ikke sager om mulige injurier.

Tidligere minister Mimi Jakobsen kommer ikke til at politianmelde Rasmus Paludan. Det oplyser hun til Ritzau”

“Hun vil dog stadig forfølge sagen, efter at Stram Kurs-partistifteren onsdag aften i Aftenshowet på DR1 blandt andet kaldte hende “nazisvin” og “nazist”.

– Jeg har i dag (torsdag, red.) fundet ud af, at det kan man ikke. Jeg troede jo, at når man bliver injurieret, så kunne man melde det til politiet. Men jeg er nu blevet belært om, at det kan man ikke, siger Mimi Jakobsen.

– Derfor har jeg kontaktet en advokat for at finde ud af, hvad jeg så kan.”

Ritzau – Mimi Jakobsen om nazisag: Jeg kan ikke politianmelde Paludan

Det er dog ikke værre end samme Ritzau forsøger at finde en vinkel de kan angribe Rasmus Paludan på. I  dag har de således indhentet udtalelser fra to juridiske kilder. Den ene er professor ved Syddansk Universitet, professor Sten Schaumburg-Müller.

– Er det strafbart? Ja, det kan det godt være, men jeg vil bestemt ikke lægge hovedet på blokken, siger Sten Schaumburg-Müller.

Den verbale infight blev indledt med, at Mimi Jakobsen sagde, at den meget islamkritiske Rasmus Paludans tanker er “så tæt på nazistiske tankegange”.

Det fik Stram Kurslederen til at sige, at “jeg synes personligt, at Mimi Jakobsen minder mig allermest om Adolf Hitler af nogen overhovedet i verden”.

Senere kaldte han Mimi Jakobsen for “nazisvin” og “nazist”.

Det er strafbart at komme med alvorlige udtalelser, som sværter en anden person til.

Ritzau – Professor: Nazibeskyldninger i Aftenshowet kan være strafbare

Det man skal bemærke et at Ritzau selv optræder aktivistisk i denne sag og ikke omtaler det opslag på Facebook hvor samme Jakosbsen skrev at en nazist var på vej i Folketinget, uden dog at nævne dennes navn.

ANNONSE

Det skrev vi om i går.

Mimi Jakobsen vil måske “anmelde” Rasmus Paludan efter han kaldte hende nazist

Du kan se indslaget her. (Aftenshowet)

ANNONSE