Kopierede/fra hoften

Foto: ‘Direkte påvirkning fra Kreml’ på Facebook, 6. april 2019

Danske Medier har iværksat en større kampagne på fleresider.dk, og her kan man læse at man læse, at der på grund af alskens falske nyheder er et stort behov for ansvarlige ‘journalistisk redigerede medier’, så partier, virksomheder eller fremmede magter ikke påvirker de kommende valg. Blandt medlemmerne af interesseorganisationen Danske Medier er Dagbladet Arbejderen, partiavis for ‘Kommunistisk Parti’.

“… netop i disse måneder står vi borgere i Danmark over for to afgørende valg. Et valg til Folketinget og et valg til Europa-Parlamentet.

Både partier, virksomheder og alle mulige andre vil gerne bestemme, hvem der bestemmer i Danmark. Og på de sociale medier kan der købes ukritisk taletid til det meste. I udlandet har vi set forsøg på, at de frie valg bliver påvirket gennem de sociale medier. Den frygt deles herhjemme både af efterretningstjenester og politikere.

Derfor er der brug for journalistisk redigerede medier. Medier, der har en ansvarshavende chefredaktør, der står til ansvar for indholdet. Medier, der ser det som deres opgave at skille skidt fra kanel, undersøge påstande, oplyse, stille spørgsmål, nuancere og søge svar.” (Fleresider.dk, Danske Medier)

ANNONSE