Kunstbilde

Foto: Olav Bjørkum

Datoen er 27. juni, og vindstyrken er under tre meter i sekundet. Dermed har alle vindmøllene til Midtfjellet Vindkraft i Fitjar gått til ro. Bare myrullen vaier i den svake brisen. Vær hilset, Kent Andersen, vindmølleelskeren over alle!

Tyske Aquila Capital eier ca 78 prosent av vindparken. De har nylig investert 360 mill. kroner i elleve nye vindmøller som i disse dager er satt i produksjon. Nå er det 55 møller i Midtfjellet. De nye møllene henter mer kraft ut av vinden enn de som står der fra før, og de går stillere.

Vindparken I Fitjar har vært gjennom flere økonomiske turbulenser i det siste. I 2015 var underskuddet på 237 mill. kroner. I 2017 var overskuddet på 154 mill., noe som kom aksjonærene til gode.

ANNONSE

Aquila Capital er sterkt inne i vindkraft i Nord-Europa, og etter hvert i norske vannkraftverk. Selskapets visjon er å medvirke til redusert global oppvarming.

ANNONSE

Læs også

Læs også