Nyt

 

 

Der er uro på en underskole i Södertälje kommune i Sverige, efter at politiet har modtaget tre anmeldelser om såkaldte «grove, seksuelle overgreb». Både gerningsmænd og deres ofre er i 8-9 års alderen, melder Nyhetsbyrån. Ingen af de svenske landsdækkende aviser ser ud til at ville videreformidle sagen.

Overgrebene omfatter et voldtægtsforsøg på en dreng, hvor flere andre drenge var indblandet. En anden dreng blev forsøgt tvunget til at udføre oralsex på to niårige drenge, og da han satte sig til modværge blev han udsat for trusler om vold.

På samme skole skal også en pige være blevet overfaldet af fire drenge, presset op mod et træ på skolens område og blevet udsat for seksuelle overgreb. Mange elever er naturligvis nu blevet bange for at gå på skolen.

ANNONSE

Skolebørnenes forældre er meget oprørte over skoleledelsens passivitet i måden den har håndteret disse sager på, mens skoleledelsen på sin side mener forældrene overdriver:

Enligt föräldrar skall rektorn vid skolan ha kommenterat övergreppen som ett resultat av pojkars nyfikenhet. Verksamhetschefen för grundskolan i Södertälje anser att föräldrarnas bild är kraftigt överdriven och det handlar mer om kränkningar än om sexuella övergrepp.

Sådanne sager er desværre ikke enestående. Seksuelle overgreb eller forsøg på sådanne er ikke noget som nødvendigvis «kommer med årene» eller samtidig med puberteten.

I 2016 kunne man på SVT læse om en lignende hændelse fra en overbygningsskole:

En flicka på mellanstadiet fick sina byxor neddragna i matsalen på en skola i Eskilstuna. Hon kallades fitta och hora – och blev slagen på skolgården. Till sist tvingades flickan lämna skolan. Förövarna blev kvar. […] – Vi fick förklarat för oss av en skolpersonal att vår dotter var blond och söt och därför spännande att ge sig på, berättar mamman för SVT Nyheter Sörmland.

«Vår datter var blond och söt och därför spännande att ge sig på»…

Skoleledelsens passivitet og mangel på erkendelse er heller ikke enestående. Lav eller manglende kompetence samt frygten for tab af prestige medfører alt for ofte at alvorlige handlinger bliver bagatelliseret eller verfet bort. Taberne i dette uværdige «blame game» er som altid børnene.

En læser forslår årets svenske nyord: Våldtäktspojke

Länstidningen i Södertälje (betalingsmur)

 

ANNONSE