Nyt

Billedet: President Donald J. Trump og Italiens ferske statsminister Guiseppe Conte / Foto: Wikimedia Commons

 

Donald Trumps udtalelse ved begyndelsen af G7-mødet om at Rusland igen bør indlemmes i klubben, som en tid hed G8 før russerne blev smidt ud efter okkupationen af Krim-halvøen i 2014, kommer formodentlig overraskende for de fleste af deltagerne i Quebec.

Canada var da også hurtigt ude med at erklære sig uenig i Trumps forslag.

Men modstanden mod den amerikanske præsidents idé bliver ikke enstemmig. Corriere della Sera skriver, at Italiens statsminister Giuseppe Conte er enig med Trump: «Rusland bør komme med igen i G8, det er i alles interesse», skriver Conte, som altså ikke er gået af vejen for at tage klart stilling i Trumps favør, uafhængigt af de andre europæiske lande.

Dette må tages som et vigtigt signal om en nyorientering i italiensk udenrigspolitik.

Reaktionen fra Kreml er imidlertid kølig. Rusland koncentrerer sig om andre områder, siger Putins pressetalsmand Dmitrij Peskov ifølge den italienske avis.

   

 

ANNONSE