Kunstbilde

Stanisław Ignacy Witkiewicz (1885-1939)
Pastellfarger på papir, dessverre ingen opplysninger funnet om format, datering eller lokalisering.

Stanisław Ignacy Witkiewicz, som benyttet pseudonymet Witkacy, var en polsk forfatter, dramatiker, maler, fotograf og filosof aktiv i mellomkrigstiden. Han var en nær venn av komponisten Karol Szymanowski (1882-1937), og gjorde flere portretter av ham.

Den 18. september 1939, dagen etter den sovjetiske invasjon fra øst, valgte han å begå selvmord.

Szymanowski: Stabat Mater op. 53 (1926)

Solister er Sylvia Greenberg, sopran, Jadwiga Rappé, alt, og Adam Kruszewski, baryton. Ellers medvirker Chór Filharmonii Narodowej (Det filharmoniske nasjonalkoret) og Wielka Orkiestra Symfoniczna Polskiego Radia (Den polske radios store symfoniorkester) under ledelse av Antoni Wit, i et opptak fra 1997.

ANNONSE

Læs også

Læs også