Nyt

Irakiske regeringsstyrker har omtalt Tarmiyah som «den sikre by» efter operationen Al Sail Al-Jarif. Foto: Iraqi Spring Media Center / Facebook.

Mindst 30 irakere blev dræbt i krigshandlinger i Irak den første dag i maj. 21 mistede livet da angribere fra den såkaldte islamske stat (IS) skød vildt omkring sig i landsbyen Tarmiyah, godt to mil nord for Bagdad.

Ifølge New York Times var angriberne fra IS forklædt som irakiske soldater. Sent tirsdag aften sneg de sig ind i landsbyen og åbnede ild mod den lokale advokat Rahim Marzouks hus. Som de fleste andre i denne sunni-landsby, var han kendt som en skarp modstander af «Da’esh», som er det arabiske navn på IS.

Da Mr. Marzouk åbnede døren, åbnede de bevæbnede mænd ild og dræbte ham, hans kone, hans teenagesøn og hans 5-årige datter, fortalte en nabo, Khaled al-Salah, som ilede hen til stedet da han hørte skudsalver kun få meter fra sit eget hjem.

ANNONSE

Inden irakiske sikkerhedsstyrker nåede frem var 18 mænd, to kvinder og en fem år gammel pige skudt og dræbt. Snesevis af andre blev såret i angrebet. De betalte en høj pris for deres modstand mod IS. Sikkerhedsstyrkerne satte gang i en større eftersøgning efter terroristerne, men formåede ikke at finde nogen af dem.

Lægger man denne til de andre – rapporterede – krigs- og terrorhandlinger som fandt sted i løbet af denne tirsdag, kommer dødstallet op imod 50. Dette varsler ilde for maj måned. Ifølge FNs Irak-kontor (UNAMI) viser den dystre statistik for april 64 dræbte og 121 sårede. Tallene inkluderer ikke dræbte og sårede soldater og/eller politi.

Også torsdag har der været flere kamphandlinger forskellige steder i Irak. Flere kommer helt sikkert til, for den 12. maj afholdes der valg til en ny nationalforsamling…

7 policemen killed, injured in deadly bomb attack at Iraqi train station
One Policeman Killed, Two Injured in Roadside Bomb Blast in Iraq
Militant Gunmen Kill Civilians North of Baghdad
Iraks kristne: 80% er «forsvundet»
Bomb Blast Kills One in Northwest Kirkuk
Iraqi troops kill Islamic State militants in shelling, east of Tikrit
UN Casualties Figures for Iraq for the Month of April 2018
U.S. forces, Peshmerga trapped by Islamic State members in Salahuddin

 

ANNONSE