Nyt

Grundlæggeren af partiet «̛Islam», Redouane Ahrouch. Stillbillede: observations citoyennes / YouTube.

Et fundamentalistisk islamisk parti som ganske enkelt bærer navnet «Islam», stiller op til valg i 28 kommuner i regionerne Vallonen og Bruxelles i forbindelse med lokalvalgene i Belgien i oktober, skriver landets største avis Het Laatste Nieuws(HLN).

«Islam» så dagens lys i 2012, og fik ved lokalvalgene samme år to folkevalgte repræsentanter i kommuner i Bruxelles-regionen: Redouane Ahrouch i Anderlecht og Lhoucine Ait Jeddig i Molenbeek – et smertelig velkendt islamistisk problemområde. Partiet, som tager sigte på at forandre Belgien til en islamisk stat med sharia-love, blev stiftet af den samme Ahrouch, som i sin tid også var med at grundlægge en af de første shiamoskéer i den belgiske hovedstad.

HLN skriver at «Islam» i forbindelse med kommunevalgene til oktober blandt andet tager til orde for, at mænd og kvinder skal sidde adskilt i busserne. 

Blandt kamptemaerne ved kommunevalgene i 2012 var halalkød i offentlige kantiner, muslimske helligdage og forsvar for hijab i skolen, og så snart partiet fik folkevalgt repræsentation, blev det stadig klarere at dets mål er et samfund styret af Koranen – intentioner som også har fået andre politikere til at lufte tanken om ikke partiet er frihedsfjendtligt og bør forbydes.

ANNONSE

Blandt de mest kritiske stemmer er minister for asyl- og migrationssager Theo Francken (N-VA), som siger han føler afsky for «Islam», og hans partifælle Safai Darya, som selv voksede op i Iran og aldrig troede hun skulle blive nødt til at bekæmpe sharia i Belgien. 

Måske er det ved at blive tydeligere, at civilisationens bevarelse er et projekt, som kræver både udholdenhed og kamp. Større klarhed forudsætter formentlig i at man forstår, hvad civilisationen består af.

 

ANNONSE