Nyt

Den føderale migrationsmyndighed i Schweitz overvejer at tilbagekalde opholdstilladelsen for op til 3200 eritreere som ikke opfylder kravene til asyl i landet, skriver Reuters

En vigtig og relevant domstolsafgørelse ligger til grund for denne opstramning i politikken:

The policy switch, hailed by conservatives and attacked by the left, followed a Swiss court ruling last year that Eritreans who have completed their military service can safely be sent home.

Udvisningsordrerne, som myndighederne er begyndt at sende ud, er ikke nødvendigvis ensbetydende med afgang fra alpestaten:

Now authorities have started to inform Eritreans that they have to leave, SRF’s Rundschau program said, although they cannot force people out as Switzerland lacks a treaty on repatriations with the Horn of Africa country.

Signalet er alligevel ikke til at tage fejl af:

It cited a letter sent by the State Secretariat for Migration (SEM) to an Eritrean woman who has lived in Switzerland since 2015 that her returning to Eritrea was “reasonable” and that it was revoking her temporary admission.

Af de mere end 18.000 personer som søgte asyl i Schweitz i 2017, er over en femtedel eritreere. Men schweitsernes tålmodighed med den eritreiske asylindvandring begynder af flere grunde at blive noget tyndslidt.

Fire af fem eritreere modtager socialhjælp, myndighederne har afdækket juks (svindel) i forbindelse med familiesammenføring, schweitsiske parlamentarikere på besøg i Eritrea har fortalt at historierne om massive menneskerettighedsbrud i Eritrea er løgnagtige, og mange som påberåber sig at være forfulgt i hjemlandet, rejser dertil på ferie.

 

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Skriv et svar