Nyt

 

Femten personer blev dræbt i London i februar i år, sammenlignet med 14 i New York. Siden 2014 er antallet af drab i London steget med 38 %. Og trenden fortsætter, siger Scotland Yard, som registrerede 22 drab i London i marts. Mange af de dræbte døde som følge af knivstik.

Stigningen i antallet af drab i London kommer på toppen af statistikker over voldtægter, røveri og vold hvor London allerede har overgået New York. Antallet af anmeldte voldtægter i London er tre gange så mange som i New York.

Scotland Yards Cressida Dick siger, at sociale medier kunne være en del af årsagen, at skænderier online kunne eskalere til mord «i løbet af få minutter».

‘There’s definitely something about the impact of social media in terms of people being able to go from slightly angry with each other to “fight” very quickly,’ sa hun.

Cressida Dick ønsker at øge politiets brug af personkontroller i gaderne. Konsekvensen af politisk korrekt politiarbejde er øget knivkriminalitet og flere syreangreb i Storbritannien. Resultatet af Theresa Mays retningslinjer fra 2014 førte til at politiets personkontroller på gaden sank med 28 % frem til marts 2018. Tilmed var sådanne ransagninger allerede sunket voldsomt fra 2008. Lederen af National Black Police Association sagde i 2008 at flere unge burde stoppes og tjekkes på gaden for at hindre kriminalitet. Han blev ikke hørt.

ANNONSE

Londons politi har 32.000 ansatte mod New Yorks 40.000, men strategien for kriminalitetsbekæmpelse er helt forskellig. Der, hvor New York sætter ekstra resurser ind mod bander og håndhæver nul tolerance, er britisk politi langt mindre synlige i gadebilledet. Briterne har været tvunget til at flytte sine politiresurser til efterforskning af sex-grooming og terrorisme.

Daily Mail

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE