Nyt

Ti mennesker blev dræbt, da jihadister angreb en koptisk kirke syd for Cairo. Omtrent en time senere blev en koptisk-ejet butik angrebet i samme område. Der blev to personer dræbt.

Flere end 100 kristne er blevet dræbt i Egypten i løbet ad det seneste år – de fleste drab tillægges IS. Politiet har opstillet kontrolposter i hovedstaden for bedre at kunne beskytte befolkningen i forbindelse med fejringen af nytåret og de koptiske julehøjtideligheder. Kopterne har beskyldt politiet for ikke at varetage deres sikkerhed.

Politiet patruljerede omkring kirken, da de opdagede to mænd, som opførte sig mistænkeligt. Da de nærmet sig mændene, begyndte de at skyde omkring sig. Der var tre betjente blandt de ti døde i kirken Mar Mina. Mange mennesker er såret, flere kritisk.

ANNONSE

Et bombebælte blev fundet på den ene jihadist. De havde planlagt et langt større angreb og blev kun forhindret af opmærksomt politi. Den anden jihadist stak a, men blev fundet og arresteret med våben, ammunition og en bombe.

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE