Nyt

89 mennesker blev myrdet af jihadister på spillestedet Bataclan fredag 13. november 2015. Guillaume Valette var 29 år og til stede ved koncerten med Eagles of Death, da det blodige inferno blev startet af islamister, som skød mod publikum. To af dem sprængte sig selv i luften, og en tredje blev skudt af politiet, hvilket også udløste hans bombevest.

Guillaume Valette overlevede massakren fysisk, men ikke psykisk. Kun få dage efter at præsident Macron havde stået i spidsen for en mindehøjtidelighed, valgte Guillaume at tage sit eget liv. Han ble 31 år.

Guillaume Valette overlevede dette, men han kunne ikke leve med det.

De der overlevede Bataclan har deres egen støtteforening. Det var på denne facebookside, at selvmordet blev offentliggjort. Guillaume havde ikke ønsket hjælp fra hverken familie eller foreninger. Han ville bare være alene. Selv om han havde både psykolog og en psykiater, som fulgte ham, så var det ikke nok. Støtteforeningen minder om, hvor vigtig det er at tage imod hjælp efter at have oplevet et terrorangreb.

ANNONSE

Mange af ofrene efter Bataclan-massakren nægtede at deltage i mindehøjtideligheden, som Macron stod i spidsen for, fordi præsidenten havde besluttet at afskaffe statssekretærens rolle til hjælp til ofre. En ordning som blev iværksat af hans forgænger, François Hollande.

The Local

ANNONSE