Oraklerne

I sidste weekend var jeg og to andre Nye Borgerlige i Budapest, Ungarn.

Det var en interessant observation, at medie- og kulturinstitutionerne – modsat i Danmark – havde et klart og utvetydigt (national-)konservativt budskab.

Og dermed er kulturhegemonien – dvs. meningstyranniet – ikke kulturradikal.

Den mest sete nyhedskanal i Ungarn – “M1” – dækker spørgsmålet om EU-kvoteflygtninge med en ikke-kulturradikal vinkel. Vi så et interview med Ungarns udenrigsminister, der meddelte, at Ungarn ikke er et indvandrerland og derfor ikke vil acceptere EU-kvoteflygtninge.

Det bemærkelsesværdige var, at intervieweren ikke stillede stupide, følelsespornografiske “kritiske” spørgsmål til dette.

På hovedstadens vigtigste muséer, Nationalmuséet, Nationalgalleriet og “House of Terror” er der alle steder en åbenlys nationalkonservativ prioritering.

Nationalmuséet har i deres “temporary” udstilling et tema om kristenforfølgelser i Mellemøsten. Budskabet er klart: kristne forfølges i Mellemøsten og faren er, at de helt vil udryddes. Her er ingen påstande om “fredelig sameksistens”.

Både Nationalmuséet og Nationalgalleriet har i sine permanente udstillinger et generelt fokus på de mange krige (i 500 år) mod Det Osmanniske Rige (muslimske tyrkere).

Osmannerne har forsøgt at invadere Ungarn mange gange i løbet af de omkring 500 år.

Anders Toft Hansens billede.

Billedet viser en halshugning af en landsforrædder, der støttede muslimsk magtovertagelse

 

House of Terror er et museum, der er i den bygning, som var Pilekorsbevægelsens (det ungarske naziparti) hovedkvarter og senere det kommunistiske sikkerhedspolitis kontor.

I House of Terror vises rædslerne fra både nationalsocialismen og kommunismen, dog med det primære fokus på kommunismen grundet den langvarige okkupation fra Sovjet.

I modsætning til DDR-muséet i Berlin, hvor der er en forholdsvis stor fokus på, hvad tanken og formålet bag kommunismen var – altså en typisk vesteuropæisk “vi skal prøve at forstå den gode tanke bag ideologien” – så er der i modsætning hertil INGEN “forståelse” for kommunismen i House of Terror i Budapest.

ANNONSE

Det var udelukkende en fremvisning af hvad kommunismen konkret var: Gulag (arbejdslejre), undertrykkelse, tortur, fængsling og tortur af politiske modstandere, ophævelse af privat ejendomsret (landmænd skulle aflevere afgrøder til staten) mv.

Og afslutningsvist kommer man ind i et lokale med et stort kristent kors og med andre kirkelige fremstillinger. Og i lydguiden får man utvetydigt at vide, at både nationalsocialismen og kommunismen var erstatningsreligioner, som hyldede de nye førere som afguder.

Og derfor afskyede både nazisterne og kommunisterne kristendommen.

Det er klart, at et samfund, som har så klare og utvetydige budskaber om alle de ideologier (islam, nazisme og kommunisme) som har været en fjende mod nationen Ungarn – dét afstedkommer en væsentlig prægning af det ungarske folk i en nationalkonservativ retning.

Og netop derfor tænker ungarerne, at eftersom de nu har kæmpet mod de osmanniske muslimer i mere end 500 år, de har været under besættelse af både nazister og kommunister – så derfor har de fået nok.

Nej tak til EU-kvoteflygtninge og dermed islamisk okkupation.

Nu vil de bare gerne have deres land og dermed deres frihed for sig selv.

 

 

Anders Toft Hansen er jurist og formand for Nye Borgerlige i København

ANNONSE