Nyt

Fire kvindelige amerikanske turister er blevet angrebet med syre i Marseille. To fik skader i ansigtet, den ene muligvis i øjet. Alle fire er indlagt på hospitalet, de to af dem fysisk uskadte, men med chok.

Four young female U.S. tourists were attacked with acid Sunday in the French city of Marseille by a woman whoe city’s main Saint Charles train station and one of them has a possible eye injury, a spokeswoman for the Marseille prosecutor’s office told The Associated Press in a phone call.

She said all four of the tourists, who are in their 20s, have been hospitalized, two of them for shock. She said a 41-year-old female suspect has been arrested.

Nogle timer senere siger en politikilde, at de kan udelukke terror. Årsagen er psykiske problemer. Men grænsen mellem psykiatri og jihad er der ikke vandtætte skotter imellem, og fransk politi er lidt for hurtige til at fastslå årsagen som psykiske problemer til at det virker troværdigt.

En kvinde i 40 erne blev pågrebet på stationen, skriver avisen La Provence. Ifølge en politikilde har hun efter alt at dømme psykiske problemer, og der er ingenting, der tyder på, at hun havde et terrormotiv.

Kvinderne blev ikke angrebet på grund af deres nationalitet, men fordi de befandt seg i nærheden af kvinden, oplyser politikilden til AFP. Den pågrebne kvinde skal tidligere været blevet tager for tyveri. (NTB)

Ordet “ingenting” er kategorisk. Sagen er opklaret lidt for hurtigt, og før etterforskningen i det hele taget er kommet i gang. Skal butikstyveri være uforeneligt med jihad?

Hvis politiet er så sikker i deres sag, burde de give flere oplysninger om gerningspersonen. Så længe disse oplysninger ikke bliver givet, vil mistanken hænge over sagen.

Det er flere lignende sager hvor mistankene bliver hængende: Sidste måned kørte en mand ind i de ventende ved to busstoppesteder og en kvinde blev dræbt. Myndighederne sagde, at det ikke var terror-relateret. Men ikke desto mindre nævner AP det som relevant. Myndighederne er hurtige tils at trække psykiatri-kortet, når noget sker.

ANNONSE

Det er ikke unaturlig at tænke terror, når målet er fire amerikanske turister, i en by som Marseille, hvor den muslimske “koloni” er stor. Has been arrested, the Marseille prosecutor’s office said.

Angreb som dette får stor opmærksomhed i USA. Det befæster et indtryk stadigt flere amerikanere har af Vesteuropa som udsat. Konsekvenserne for turismen kan blive store. Det virker ikke som om, myndighederne helt forstår, hvilken økonomisk trussel terror udgør.

Syreangreb er desuden en en særdeles hæslig angrebsform. Vi kender det fra angreb i Indien mod kvinder, som vil skilles. Nu har vi læst, at det har spredt sig til Storbritannien.

Hvis samfundet skal få bugt med disse “vilde handlinger” må der fastsættes straffe, som ikke efterlader nogen tvivl om, hvad samfundet synes.

 

https://apnews.com/2d7c9f40efc24ab58003657b6ed892c4/Official:-4-US-tourists-attacked-with-acid-in-Marseille

ANNONSE