Nyt

Hvide kristne amerikanere er nu i mindretal i USA, viser en undersøgelse fra Public Religion Research Institute.

I løbet af de seneste 40 år er andelen faldet betragteligt. Dengang udgjorde hvide kristne 80 procent af USAs befolkning. Nå er det 43 procent af amerikanerne, som opgiver, at de er hvide og kristne.

Men andelen kristne totalt set udgør fortsat flertallet i USA med omkring 70 procent af befolkningen. Indvandring har bidraget til at ændre dette billede, samt en stigende andel mennesker som ikke længere deltager i organiserede religiøse aktiviteter.

Andelen af protestanter er faldet fra 18 til 13 procent de seneste ti år, og andelen af hvide katolikker er faldet fra 16 til 11 procent, mens andelen af latinamerikanske katolikker er steget. 17 procent af amerikanerne regner sig nu som hvide, evangeliske kristne, sammenlignet med omkring 23 procent for ti år siden.

ANNONSE

Hvide, evangeliske kristne udgør de stærkeste tilhængere af præsident Donald Trump. 80 procent af dem stemte på Trump ved sidste års præsidentvalg.

Undersøgelsen viser også, at mere end en tredjedel af alle republikanske vælgere opgiver, at de er hvide, evangelisk kristne, og næsten tre fjerdedele identificerer sig som hvide kristne. Blandt demokratiske vælgere er kristne blevet en minoritet, fra 47 procent for ti år siden til 29 procent i dag. 40 procent af de demokratiske vælgere siger, at de ikke har noget religiøst tilhørsforhold.

Undersøgelsen omfatter mere end 100.000 mennesker og blev gennemført mellem januar sidste år og januar i år. Fejlmarginen er på 0,4 procentpoint.

ANNONSE

Mest læst