Nyt

14. juli er Bastilledag,  Frankrigs nationaldag. Som sædvanlig blev det fejret  med fyrværkeri og glæde. Og, som sædvanlig også med bilbrande. I følge det franske udenrigsministerium udbrændte 897 biler i løbet af to dage. En lille stigning siden sidste år, hvor 855 biler blev sat i brand.

Politiet arresterede 368 personer i år mod 577 året før. Hvad betyder det? At det var færre brandstiftere i 2017 eller at politiet ikke kunne finde lige så mange gerningsmænd?

Der har også været mange tilfælde af vold, siger talsmand for indenrigsministeren, Pierre-Henry Brandet. Han siger, at det er uacceptabelt, at landets sikkerhedsstyrker er målskiver for vold. 13 tjenestemænd og militærpoliti blev såret i løbet af de seneste to dage, siger han og fortæller, at en politimand blev regulært gennembanket af pøbelen i Seine-Saint-Denis natten til 15. juli. Han måtte løsne otte skud for at redde sig selv.

ANNONSE

«Politiet er blevet kanonføde», tordner politiets fagforeningsleder, Loïc Travers. I et dokument fordømmer de drabsforsøg på politiet med jernstænger og betonblokke. Politistationerne angribes og den «udsatte ungdom» antænder biler og venter på, at politi og brandvæsen kommer, så de kan gå til angreb.

BFMTV

ANNONSE