Nyt

Langfredag brændte det voldsomt i en underjordisk garage i Malmö. 35 biler blev ødelagt, 120 fik røgskader. Politiet mener, at branden var påsat.

– 35 bilar är ganska illa åtgångna, sedan har uppskattningsvis 120 bilar blivit sotskadade, sier etterforskningsleder Tobias Halldén til Sydsvenskan.

Pudsigt nok, er artiklen i Sydsvenskan som citatet er hentet fra, forsvundet.

Påskeaften brændte det igen på samme adresse i Rosengård, dog ikke i samme garage. Facit: 5 udbrændte biler.

– Fem bilar har brunnit helt och är förstörda. Hur många bilar som fått strålskador av hettan vet jag inte, men samtliga bilar lär vara sot- och rökskadade, sier Mattias Sköld, inre befäl ved Räddningstjänsten syd.

Påsatte bilbrande og andre påsatte brande rapporteres fra stort set hele landet, skriver Avpixlat: I Göteborg, Helsingborg, Kristinehamn, Karlskrona, Eksjö, Skellefteå, Kalix, Boden, Avesta og Södertälje.

Klokken 21.39 fredag kom første alarm om, at det brændte i en større, underjordisk garage ved Von Lingens väg i Rosengård, Malmö. Branden skal være startet ved, at nogen knuste ruderne på flere biler og derefter satte ild til dem.

Under fredagskvällen och natten mot lördag uppdaterades polisens och lokaltidningens uppgifter om branden vid flera tillfällen. Inledningsvis uppgavs att sex bilar brunnit, därefter att 10 – 15 bilar brunnit, och senare att 23 bilar brunnit. När räddningstjänst och polis under lördagen fick fullständig överblick över förödelsen uppgavs att 35 bilar var helt utbrända eller fått kraftigare brandskador, medan ytterligare c:a 120 bilar fått rök- och sotskador i skiftande omfattning. Själva garagebyggnaden ska också ha fått omfattande skador.

Under natten mot lördag rapporterades ytterligare två bilbränder i spännande, mångkulturella Malmö. Även dessa två bränder bedöms ha varit anlagda. Vid tvåtiden på natten brann en bil på Limhamnsvägen. Strax efter klockan fem på morgonen brann en bil på Bennets väg, som också ligger i illa beryktade Rosengård. Vid den sistnämnda branden skadades även två bilar som stod parkerade intill den brinnande bilen.

Som sædvanlig har politiet hverken mistænkte eller pågrebne for nogen av brandattentaterne.

 

Avpixlat: Över 150 bilar skadade i anlagd garagebrand i Malmö, många brandattentat över hela landet

ANNONSE