Hovederne på bloggen

“Vi har selv haft klansamfund i Europa, hvis bare vi går længe nok tilbage i tid. Tænk på de islandske sagaer og de skotske klaner. Men vi er gennem en lang proces gået fra at være samfund baseret på status, som Mark S. Weiner benævner det, til samfund baseret på kontrakt. Men man er naiv, hvis man tror, at vi ikke kan gå tilbage til status igen.”

Morten Uhrskov er begejstret for Mark S. Weiners bog “The Rule of the Clan” om klansamfundets betydning i de kapitalistiske og individualiserede samfund. Den er nemlig stærkt undervurderet blandt de herskende, vestlige eliter, der ikke kan se tiltrækningen mod klanlignende samfund for mange af dem, der søger tryghed og sikkerhed i et stærkt tilhørsforhold til en gruppe.

Fristelserne ved klanerne er mange og store for stadigt flere – ikke mindst invandrere fra ikke-vestlige lande, og det kan komme til at udgøre ene reelt trussel mod vores samfund, skriver Uhrskov, hvis indlæg kan læses her:

ANNONSE

 

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mortenjensen/ECE9574919/klanens-herredoemme/

ANNONSE