Hovederne på bloggen

“I en tid, hvor vi billeddokumenterer alt fra barnets første smil til morgenmadsjuicen, er det tankevækkende, hvor lidt vi deler billeder af vores døde på de sociale medier. Her går tydeligvis folkeligt en blufærdighedsgrænse, som man vel ikke behøver at være præst, for at synes er smuk. For det er tegn på respekt, en værdighedsbeskyttelse, at vi ikke uden videre fotograferer og mangfoldiggør billeder af vores døde.”

Kathrine Lilleør mener, at Informations (billed-)dokumentation af den døende Ellens sidste dage og død, overskrider den grænse for blufærdighed, som er – eller har været – iboende i den almindelige dansker. Vi er i døden ultimativt forsvarsløse og ude af stand til at sige fra. Og vi undergår en transformation fra menneske til krop uden ånd. Information har med temaet om Ellens død fremturet med en foto-brutalisering, skriver Lilleør, hvis indlæg kan læses her:

 

http://kathrine.blogs.berlingske.dk/2017/03/04/portraetfoto-af-lig/

ANNONSE

Ét svar til “Portrætfoto af lig”

  1. Therion siger:

    I sakens anledning er dette kanskje verdt å vise til:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Post-mortem_photography