Nyt

Billedet: Paris 14. februar 2004. Demonstration mod lovforslaget om forbud mot hijab i skolen. Det er 13 år siden. Der er siden løbet meget vand i stranden. Frankrig har forbudt niqab, men kampen er på ingen måde forbi. Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix.

Tre års intensivt arbejde med afradikalisering, millioner af euro og massive ressourcer er der blevet brugt – og til ingen nytte: Det hele har været en total fiasko. Nu indstiller Frankrig hele den afradikaliseringsindsats, som skulle bringe islamister tilbage til samfundet.

Hæren af sociologer, psykologer og socialarbejdere har kastet håndklædet i ringen og erkendt nederlaget. Islamisme er ingen psykisk lidelse, eller et direkte resultat af socio-økonomiske forhold. Det viser alle de intensive forsøg som er iværksat siden 2014, som indebar etablering af centre for afradikalisering med fultidsansatte flere steder i landet.

ANNONSE

Sagen har været vigtig for alle kulturrelativister for at kunne vise muligheden af at behandle kulturelt/religiøst problematiske elementer på samme måde som man behandler sygdomme – med en slags liberal utopi om raskmelding som mål. Den kulturrelativistiske utopisme fejler i sin analyse målt på ethvert parameter. Parallellen til marxismen er nærliggende. (Forhåbentlig lærer vi hurtigere af fejlene end med marxismen, som tog livet af over 100 millioner mennesker i forrige århundrede.)

Sidst en norsk politiker talte om afradikalisering, var da Hadia Tajik ønskede at indføre den såkaldte «Aarhus-model», som indebærer fuld omsorg for hjemvendte jihadister. Denne naivitet er farlig. Men næste gang nogen taler om afradikalsering, bør man bede vedkommende om at se til Frankrig, og spørge, hvor de mener franskmændene har taget fejl i deres konlusioner.

Det er vanskeligt å vide om politikerne selv har taget ved lære af deres egen fiasko,men nu er mulighederne i hvert fald til stede for, at man kan kalde problemerne ved deres rette navn. Frankrig har 10.300 sagsmapper under kategorien «S»: en fare for republikken. En højtstående politiker fra Republikanerne har allerede luftet forslaget om frihedsberøvelse, det vil sige internering.

Le Figaro

ANNONSE

Ét svar til “Frankrig opgiver sin afradikaliserings-indsats”

  1. KnudMadsen siger:

    Internering eller bedre, deportation. Glem dog ALT om fredelig sameksistens med djævletilbederne. Det ENESTE de vil er at udplyndre os og overtage vor civilisation. Gad vide, hvad de forestiller sig, når de har vundet, og vi er udryddet??? Hvor skal invalidepensionerne så komme fra?

Mest læst

Al-Araberlingske