Hovederne på bloggen

“Det pudsige er, at de allervigtigste fællesskaber for os mennesker lige præcis er dem, vi ikke har valgt, nemlig vores familie og vores land. Ligesom at kærligheden ikke er noget, vi kan vælge. Den kommer til os. Både familien, nationen og kærligheden har den magi over sig, der gør at tilværelsen løfter sig over os selv. Eller vi skulle måske rettere sig, at det var en magi, der var engang. Før modernismen gjorde sit indtog. Det, vi har tabt, er sandheden. De sikre pejlemærker for, hvad der er rigtigt og forkert, godt og ondt.”

Rune Selsing skriver, at det moderne liv gør os syge – ikke fordi vi ikke kan bære det personlige ansvar, konkurrencen og mulighederne for personlige udfoldelser i det neoliberale samfund – men fordi de toneangivende meningssystemer kaster vrag på det, der tidligere gav mening i tilværelsen.

Læs Selsings indlæg her:

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/runeselsing/ECE9128197/vi-bliver-syge-af-det-moderne-liv/

 

ANNONSE