Kunstbilde

adolph_menzel_-_piazza_derbe_in_verona_-_google_art_project
Adolph Friedrich Erdmann von Menzel (1815-1905)
Olje på lerret, 73,5 x 127 cm, Galerie Neue Meister, Dresden.

Adolph von Menzel – maler, tegner og grafiker, regnes, ved siden av Caspar David Friedrich (1774-1840) som den viktigste tyske bildekunstner på 1800-tallet. I sin samtid var han nok primært kjent som historiemaler, og de fleste av hans større arbeider havnet raskt i offentlige kunstsamlinger i Berlin. Det antydes at hans popularitet utenfor selve hovedstaden muligens i første rekke er basert på kunst i mindre skala – deriblant også pasteller, tegninger og grafikk.

Sammesteds, sett fra en annen vinkel, ca. 1895. Postkort (?) etter fotochrome (tidlig fargefotografi-metode) fra det sveitsiske firma Photoglob, Zürich, Library of Congress, Washington DC.

flickr_-_trialsanderrors_-_piazza_delle_erbe_verona_italy_ca-_1895

ANNONSE