Uncategorized

 

En rapport fra the European Commission against Racism and Intolerance (ECRI) konkluderer, at der er sket en stigning i hate speech og racistisk vold i England i perioden 2009-2016.

Uagtet det forestående Brexit finder ECRI det helt opportunt at fremsætte 23 forslag til, hvordan den britiske regering skal komme dette til livs – herunder ikke mindst en anbefaling af at begrænse presse- og ytringsfriheden, blandt andet ved ikke at oplyse, at terrorister er muslimer – det er nemlig krænkende for muslimer i England.

Det er pressens skyld, at den racistiske vold er stigende, siger ECRI  og den svenske formand (hvad ellers) Christian Ahlund udtaler:

“It is no coincidence that racist violence is on the rise in the UK at the same time as we see worrying examples of intolerance and hate speech in the newspapers, online and even among politicians.”

og han fortsætter:

“The Brexit referendum seems to have led to a further rise in ‘anti-foreigner’ sentiment, making it even more important that the British authorities take the steps outlined in our report as a matter of priority.”

ANNONSE

ECRI mener nemlig, at muslimerne i England bliver set ned på og krænket af de fordomme, der er direkte affødt af at muslimer og islam konstant er i mediernes søgelys som følge af IS-relaterede terrorangreb rundt om i verden. Det er ikke alene uretfærdigt over for muslimerne i det pisker også en stemning op, der kan true muslimernes sikkerhed.

Derfor anbefaler ECRI på det kraftigste, at de britiske myndigheder finder en måde, hvorpå man kan etablere en  et uafhængigt organ, der kan overvåge ytringerne i pressen og sikre, at de er i overensstemmelse med det sæt af etiske standarder, der er nedfældet i Leveson Rapporten

 

Et fuldstændig uhørt forsøg på både at lave indgreb i ytrings- og pressefriheden og at blande sig i et lands indenrigspolitik. Oven i købet et land, der lige om lidt forlader EU.

Den britiske regering var da heller ikke sen til at sende en blank afvisning til Christian Ahlund og ECRI med følgende fyndige ordlyd:

“The Government is committed to a free and open press and does not interfere with what the press does and does not publish, as long as the press abides by the law.”

Der går ikke en dag, hvor briterne ikke får bekræftet, at Brexit var den helt rigtige beslutning.

http://www.express.co.uk/news/uk/717627/free-speech-crackdown-EU-report-British-press-hate-crime-violence-terror

 

 

ANNONSE