Kunstbilde

1177px-Gustav_Klimt_-_Death_and_Life_-_Google_Art_Project

Gustav Klimt (1862-1918)

Olje på lerret, 180,5 x 200,5cm, Leopold Museum, Wien.

Tysk titel: Tod und Leben

Bildet er et utmerket eksempel på hvordan Klimt i sine senere verker kombinerte akademisk/realistisk figurfremstilling og dekorativ ornamentikk. Det fortelles at bakgrunnen opprinnelig var forgylt (som i flere av hans andre bilder), men at Klimt selv senere malte over forgyllingen med grått.

Leopold-muséets nettside har utmerket informasjon om bildet.

Omtrent samtidig med at bildet ble malt, arbeidet Carl Nielsen med sin fjerde symfoni, hvor det på partiturets første side blant annet er skrevet Musik er liv, som dette – uudslukkelig. Symfonien bærer da også titelen Det Uudslukkelige.

ANNONSE

Ét svar til “Død og liv (1910-15)”

  1. Therion siger:

    Carl Nielsens fjerde symfoni.

    https://www.youtube.com/watch?v=NYrCiE7U0_0