Nyt

Micah Xavier Johnson (25) hadde sans for militante svarte grupper på Facebook, og han ble sendt hjem fra Afghanistan pga seksuell trakassering av en kvinnelig medsoldat. Denne soldaten sa han trengte mental hjelp og den militære konklusjone var at han skulle avskjediges fra hæren i unåde.

Micah-Johnson-Dallas-NEWS-xlarge_trans++Aj1HBHl2hPCCymTUYDy5U0faDpC-ve95mepL2iKK1jo

Men det skjedde ikke. Etter noen måneder fikk Johnson avskjed i nåde. Hans forsvarer den gang, Bradford Glendening, forstår ikke hvordan det var mulig. Vanligvis fører ikke seksuelt overtramp til avskjed i unåde, det pleier å innebære en advarsel. Hvis en sak er riktig grov kan det bety avskjed i unåde, som i Johnsons tilfelle. Med vedtaket ble ikke effektuert.

Glendening said Johnson was set to be removed from the Army in September 2014 because of the incident, but instead got an honorable discharge months later — for reasons he can’t understand.

“Someone really screwed up,” he said. “But to my client’s benefit.”

After Johnson returned from Afghanistan, a friend who served in his platoon told FoxNews.com, “he got in touch with some bad folks and went all Black Panther.”

On Facebook, Johnson “liked” black militant groups including the African American Defense League and the New Black Panther Party, which was founded in Dallas.

His photo showed him wearing a dashiki and raising his fist over the words “Black Power,” and his cover shot carried the red, black and green Pan-African flag.

Hadde Johnson fått avskjed i unåde og terapeutisk oppfølging kunne ting vært annerledes. Siden han bare gled ut av systemet og var i hærens reservestyrke, tiltrakk han seg ikke oppmerksomhet og kunne samle våpen og sprengstoff.

ANNONSE

Naboer betegner ham som “normal”. Men han hadde ingen jobb og kunne være åtte timer i strekk på basketballbanen.

Det er på tide at Amerika begynner å få øynene opp for at de svarte militante gruppene er farlige. Dette er et sårt punkt for Obama, som gjerne snakker om at svarte diskrimineres av politiet, men ikke om de militante svarte gruppene. Han har kommet med noen meget vage henvisninger til at man ikke bare må kjenne vrede, men man også vite å bruke den konstruktivt.

But one of the groups Johnson “liked” on Facebook, the African American Defense League, posted a message earlier in the week encouraging violence against police in response to the killing in Louisiana.

“The Pig has shot and killed Alton Sterling in Baton Rouge, Louisiana! You and I know what we must do and I don’t mean marching, making a lot of noise, or attending conventions. We must `Rally The Troops!’ It is time to visit Louisiana and hold a barbeque.” The message was attributed to Dr. Mauricelm-Lei Millere, a leader in the organization.

Another group Johnson “liked” was the New Black Panther Party, whose leaders have “long expressed virulently anti-white and anti-Semitic opinions,” according to the Southern Poverty Law Center.

Johnson also “liked” the Nation of Islam and the Black Riders Liberation Party, which the center described as “hate groups.”

De militante svarte gruppene har en lang historie. Black Panther var rasistiske mot hvite fra starten. Nå er de også antisemittiske. Hvis Southern Poverty Law Center bruker denne betegnelsen er det fordi det er grovt. SPLC er ellers meget politisk korrekt.

Eksperter og politikere ilte til med å si at det bare var en gjerningsmann og at han handlet alene. Men hvis man ser på retorikken som de militante svarte gruppene bruker, kan man reise spørsmål om ansvar.  Det er et ansvar som også rammer USAs president når han sier at landets politi er drevet av institusjonell rasisme. Det er en meget alvorlig beskyldning som kan virke legitimerende på grupper som Black Lives Matter og Black Panther.

Mediene er med å bagatellisere eller nedtone Micah X. Johnsen og omtaler han som “frustrert”. Ville man benyttet et slikt språk om en hvit mann? Eller politifolk? Det ligger implisitt i ordbruken at Johnsen hadde et forståelig sinne mot politiet. Det er å bevege seg ut på en farlig forståelse som minner om unnskyldning.

Johnsen sa han hatet hvite politimenn og ville skyte og drepe flest mulig.

Han rakk å skyte 12 og drepte fem.

http://www.foxnews.com/us/2016/07/09/dallas-sniper-followed-black-militant-groups-on-facebook-was-sent-home-from-afghanistan-over-harassment-claim.html

ANNONSE