Kunstbilde

Christoffer_Wilhelm_Eckersberg_-_Ships_under_sail_in_a_mild_breeze_on_a_clear_summer's_afternoon_-_Google_Art_Project

Christoffer Wilhelm Eckersberg (1783–1853)

Olje på lerret, 28 × 39,3cm, Den Hirschsprungske Samling, København.

Blant Eckersbergs samlede verker finner vi en god del marinemalerier. Det er kjent at han også bygget skipsmodeller. Uten å være alt for kategorisk, vil jeg anta at skipet i forgrunnen er en skonnertbrigg – også kalt brigantin. Om noen kan gi ytterligere opplysninger om de avbildede skipstyper, vil det mottas med takk.

ANNONSE

2 svar til “Skibe under Sejl i svag Blæst (1836)”

  1. Therion siger:

    Ettersom vi akkurat nå har Baudelaire/Duparcs Invitasjon til sjøreise som Mellemspil, er det passende å linke til Baudelaires Le beau navire (Det vakre skip) fra Les fleurs du mal (engelsk gjendiktning finnes også).

    http://fleursdumal.org/poem/147

  2. Therion siger:

    L’invitation med Gerard Souzay.

    https://www.youtube.com/watch?v=Ck9geoxCGkc