Nyt

En kurdisk udbrydergruppe har påtaget sig ansvaret for denne uges terrorangreb i Istanbul, hvor 11 blev dræbt, og advarer turister mod at besøge Tyrkiet: -Dere er ikke længere trygge her, sagde gruppen der kalder sig Kurdistan Freedom Falcons (TAK).

“We warn all tourists who might plan to visit Turkey. . . . You are not our targets, but Turkey is no [longer] secure for you,” the statement posted on the TAK’s website said.

TAK gjorde sig bemærket første gang i 2004. Den har stået bag eksplosioner gennem årene. Den senere tid har aktiviteten øget.

Tyrkiet står nu overfor to terrorgrupper, der bevidst rammer civile: IS og TAK. Myndighederne skelner ikke mellem dem, ej hellere på TAK og PKK.

Også PKK betragtes som en terrororganisation på linje med IS. Men PKKs søsterorganisation er den mest effektive enhed, der kæmper i Syrien og det nordlige Irak. Det gør at Tyrkiet er i konflikt med USA.

 

 

https://www.washingtonpost.com/world/kurdish-militant-group-claims-istanbul-bombing-warns-tourists-not-safe/2016/06/10/bae9c074-2edd-11e6-9b37-42985f6a265c_story.html

Litt om TAKs historik:

http://www.ibtimes.co.uk/kurdistan-freedom-falcons-what-we-know-about-militant-pkk-offshoot-allegedly-responsible-ankara-1549637

Bildet: Tyrkiske soldater i aksjon i den største kurdiske byen i Øst-Tyrkiet, Diyarbakir.

ANNONSE

Ét svar til “Kurdisk udbrydergruppe advarer turister: Tyrkiet er ikke længere trygt for jer”

  1. Christian Badsted siger:

    Bevidst rammer civile?? Såvidt jeg ved er de efter tyrkisk militær og politi. Jeg tror ikke at nogen der bruger terror afbryder et angreb fordi en eller to civlie går forbi i det øjeblik de angriber. Lyder måske koldt men det er sådan jeg opfatter det.