Cover

Felix Anton Scheffler (1701-1760)
Johann Franz Hoffmann (1699-1776)

Freske i det som en gang het Gnadenkirche Hirschberg, fra 1945 Kościół pod wezwaniem Podwyższenia Krzyża Świętego i Jelenia Góra (tidligere Hirschberg) i Schlesien/Śląsk.

Kirken er karakterisert som en syntese mellom protestantisk klassisisme og katolsk barokk. Den ble bygget 1709-1718, og er åpenbart sterkt inspirert av Katarina kyrka på Söder i Stockholm (1656–1695). Byggmester var Martin Frantz fra Reval/Tallinn.

Motivet er hentet fra Apostelenes Gerninger 1,6-11 (Dansk Bibel 1933)

Som de nu vare forsamlede, spurgte de ham og sagde: “Herre! opretter du på denne Tid Riget igen for Israel?” Men han sagde til dem: “Det tilkommer ikke eder at kende Tider eller Timer, hvilke Faderen har fastsat i sin egen Magt. Men I skulle få Kraft, når den Helligånd kommer over eder; og I skulle være mine Vidner både i Jerusalem og i hele Judæa og Samaria og indtil Jordens Ende.” Og da han havde sagt dette, blev han optagen, medens de så derpå, og en Sky tog ham bort fra deres Øjne. Og som de stirrede op imod Himmelen, medens han for bort, se, da stode to Mænd hos dem i hvide Klæder, og de sagde: “I galilæiske Mænd, hvorfor stå I og se op imod Himmelen? Denne Jesus, som er optagen fra eder til Himmelen, skal komme igen på samme Måde, som I have set ham fare til Himmelen.”

ANNONSE

Læs også

Oppstandelsen (c.1502?) -
Pinse (c.1310-18) -
Jesu dåp (1622-23) -
Hyrdernes tilbedelse (1646) -

Ét svar til “Kristi himmelfart (ca. 1740-50?)”

  1. Therion siger:

    Johann Sebastian Bachs kantate for dagen – også kjent som Himmelfartsoratoriet.

    https://www.youtube.com/watch?v=mmDErkOsYDI