LEDER

Ingen illusioner; Konflikten over islam er blevet til en konflikt indad i de nordiske lande, og mellem nordiske naboer. Den er uforsonlig og bitter.

Det der gør debat umulig, er at den politiske klasse benytter sig af stråmænd. Det er blevet deres modus operandi. For hver omdrejning på den danske debat, enten det er smykkeloven, udplacering af soldater til vagttjeneste, eller regeringens antydninger om indskrænkninger af ytringsfriheden for islamister, så mødes de med samme svar: Man kan ikke være for en ytringsfrihed der krænker i det ene øjeblik, og så gå ind for censur i det næste.

Et eksempel på denne tankegang finder vi hos kommentator i det norske dagblad Aftenposten torsdag 21. april, hvor Ingunn Økland skrev klummen: Ytringsfrihet kun for islamkritikere?

Økland finder det yderst afslørende at de samme mennesker som har gået på barrikaderne for Westergaard, Hedegaard og Vilks, nu ønsker at stænge ned for islam. Yderst inkonsekvent og hyklerisk, ifølge Økland, som lægger ansvaret på Trykkefrihedsselskabet og Dansk Folkeparti.

Hun glemmer nemt at de danske Socialdemokraterne har krydset grænsen, og nu stemmer for alle de forslag som den politiske klasse ellers i Norden anser for at være fremmedfjendsk, læs: antimuslimsk.

ANNONSE

Det bliver svært med høyre-venstre-aksen hvis Socialdemokraterne har gået over til den anden side.

Mette Frederiksen sagde 13. februar:

Socialdemokraternes formand mener, at brugen af frihedsrettighederne til at bekæmpe det danske samfund udfordrer principperne.

 »Vi har haft en meget liberal indstilling, men grundloven har ikke taget højde for radikalisering og islamisme,« siger Mette Frederiksen.
Brugen af frihedsrettighederne til at bekæmpe det danske samfund. Det er hvad der handler om. Hverken den norske eller den svenske regering tør så meget som at nærme sig denne problemstilling. Den er radioaktiv.

Den politiske klasse forsøger heller at begrænse trusslen, til nogle få ekstreme miljøer. Moské-dokumentaren demonstrerede at det er en løgn. Problemerne er langt større. Men det har vi da vidst til fulde siden Ahmed Akkaris bog? Hvorfor er al den kundskab glemt på to år? Hvordan er det at medierne og den politiske klasse gør deres sind til et tabula rasa hver eneste gang? Der sker ingen erkendelse. I stedet er de, der forsøger at tage ind over sig hvad der sker, som bliver stemplet. Det er sabotage av den demokratiske process.

Hvis man slipper op for virkeligheden og ser den i dens fulle bredde, vil man hurtig erkende at man står overfor et problem som minder stærkt om nazismens fremganger. Der er store ligheder. Nazisterne vidste at udnytte friheden til at ødelægge demokratiet indefra. De udnyttet vold skruppelløst, akkurat som islamister eller indvandrerbander. Politiske gangstere, kalder Nic Blædel dem. I dag står vi overfor religiøse gangstere.

At hidse sig op over deres ret til at sprede had, og forsvare dem på linje med Salman Rushdies eller Lars Vilks, er et intellektuelt overgreb. Det er et forræderi mod ånden. Det var dette forræderi som gjorde nazismens triumf mulig. For mange appeasere orkede ikke tage et opgør.

Økland er et godt eksempel. Hun reducerer islamkritikerne til dobbeltmoralske stympere.

Ytringsfriheden var visst en kjær verdi så lenge den kunne brukes til å forsvare islamkritikere.

Selvforførelsen er metodisk: Økland får sig til at rose at en norsk domstol frikendte jihadisten mullah Krekar for trusler om at dræbe en frafalden kurder. Krekar påberåbte sig sin religion, og domstolen gav ham ret. Dermed anerkendte domstolen sharia.

De islamofile har ingen god sag. De vover ikke at gå ind på kritikernes præmisser, men må fremstille dem som stråmænd.

Og de evindelige sammenligninger med nazismen. Det forgifter ethvert debatklima.

Da smykkeloven var vedtaget, syntes også indvandringspolitisk talskvinde for partiet Høyre, Ingerd Schou, at det mindet hende om tredveårene. De her mærkelapper gør noget med dem som bruger dem.

Der er ved at opstå modsætninger indad i vores lande som vi vil forbinde med noget andet end demokratisk samtale. Apologien har en anden klang efter Paris og Bruxelles. Den er ikke længere preg af uvidenhedens uskyld. Kun ved løgn og bedrag kan man opretholde forestillingen om at være moralsk overlegen.

Og hvad sker der når deres anklager ikke længer har noen kraft?

 

Topbillede: Ahmed Akkari og Naser Khader. Akkari måtte flygte til Grønland, Khader lever fortsat med livvagter og er high value target. Slik er det danske demokrati per 2016. Men ikke i hovedet til den politiske klassen. De to må bære sit eget kors. Den politiske klassen vil ikke bære det for dem.

ANNONSE

5 svar til “Den store nordiske krig”

 1. Jonathan Erik siger:

  Brother In Arms: What did we fight for? . . . . We fought for freedom & democracy . . .
  now .. they give it away for free . . . . they even sell it to them cheap . . . through NAV with the blessing of King in Norway & Queen in Denmark !

  I thought democracy was something to fight for . . . now we experience that demoCracy is something CRACY , it does not work as long as we do not have a free & honest press like Document.dk . https://www.youtube.com/watch?v=fb_Jzgnrpv8

  • Gal Person siger:

   Er det ikke litt underlig at de, våre politikere sloss (les bomber) for demokrati rund om i verden, men feiler når det kommet til demokrati i egne land?

   Legg link til Document.dk på debattforums og i kommentar felt i danske aviser, så vil nok flere i Danmark få opp øynene og demokratiet kan gjenoppstå i Danmark… Lykke til. 🙂

 2. Jonathan Erik siger:

  Ahmed Akkari og Naser Khader. Akkari måtte flygte til Grønland, Khader lever fortsat med livvagter og er high value target.

  What do You do … check Your Facebook & Twitter 36 times a day … and hope for the best ….
  when they pay the price for Your children´s future ? Is that fair ?
  Should You not be doing something through Your demoCracy powers … or are You just Cracy about how nice that bag was … ? And .. they , Ahmed & Naser, can just work it out for themselves ….. what can I do … TGIF ( Thank God It’s Friday) … soon !
  https://www.youtube.com/watch?v=wzxN7ft701k

 3. Jonathan Erik siger:

  NÅ HAR DU NOE Å GJØRE DENNE UKE !
  Det viser seg at vår Kjære Nye & Nusselige Document.dk ikke har mye kommentarer, snakk eller kjærlige trykk. Document.dk ligger meget langt bak den noe eldre nordiske broder, Document.no, når det gjelder kommentarer, likes og annen trafikk. Hva kan VI gjøre med det ?
  Jo, VI i Document.dk kan starte en uke-kampanje, en såkalt dugnad ( så populære i disse Erna-tider ( Den Norske Statsminister) ). Denne Dugnad-For-Dk (DFD) krever at vi i Document.no NÅ, og det er med en gang, starter og kommentere & trykke der hvor vi finner det laglig i Document.dk.
  LYKKE TIL MED DFD ( Dugnad-For-Dk (Document.dk) ) : Gå og kommenter på http://46.101.88.69/ https://www.youtube.com/watch?v=hxeL-4au69I&list=RDhxeL-4au69I#t=43

  • Gal Person siger:

   Om det er kommentar felt i danske aviser? legg inn link til Document.dk, da får nok det danskefolket det med seg.
   Document.dk, bør få litt drahjelp, de er nystartet i Danmark. De gjøre en god jobb for demokratiet og våre kjære fedreland. Lenge leve Demokratiet og det langvarige og sterke vennskapsbånd som er mellom Danmark og Norge 🙂