Nyt

Da Østrig er ved at skabe barrierer ved grænseovergangen med Italien i Brenner-passet, og truer med at lukke den når som helst, er migrantstrømmen allerede i ferd med at finde nye veje.

Migranterne betaler nu smuglere for at føres over grænsen om natten på andre steder end de officielle grænseovergange, skriver The Times.

Noget af trafikken sker i en kort afstand fra Brenner:

Every night about 50 migrants pay € 200 each to smugglers, mainly Afghans and North Africans, to be guided from an unmarked gate in Italy that winds up above the Brenner Pass, within earshot of lorries thundering across the border. Leaving at 10 pm, the migrants emerge before midnight in the Austrian town of Gries, three miles from the border, La Repubblica, the Italian newspaper, reported.

Hvis indvandrere næsten kan røre næse til grænsevagterne på et par hundrede meter afstand, kan man forestille sig, hvor nemt det ville være at finde et eller andet ubevogtet overgangssted på den 400-kilometer lange grænse mellem de to lande.

Det betyder, at potentielle migranter ikke ligefrem skræmmes fra at forsøge at nå frem til Europa.

Paolo Serra, the Italian general advising Martin Kobler, the UN Libya envoy, said that 250,000 migrants might flee Libya for Italy this year unless fighting in the chaotic north African country was brought to a halt.

Italienske toppolitikere fortsætter med at foregive, at det vigtigste stadig er fri flyd og grænseløs gæstfrihed:

Austria’s stance drew an irate reaction yesterday from Paolo Gentiloni, the Italian foreign minister, who said that a closure of the border would be extremely serious. Sergio Mattarella, the Italian president, said it was impossible to “turn one’s back on the thousands of men and women who are fleeing wars and now knocking on Europe’s door”.

Europæiske politikere synes ikke at have mere intelligente idéer end at bebrejde hinanden, hvilket er ensbetydende med, at der ikke vil indtræffe nogen effektiv reduktion af trafikken.

 

The Times

ANNONSE