Nyt

I slutningen af marts blev ahmadiyya-muslimen Asad Shah knivdræbt i Glasgow efter at han ønskede sine kristne venner en god påske. Han led 30 knivstik, inden han døde på gaden udenfor sin butik. Synderen blev fundet – en anden muslim ved navn Tanveer Ahmed.

Tanveer

 

En Facebook-side blev skabt til ære for drabsmanden, der betragter sig som en »rigtig« muslim. Ahmadiyya-muslimer som Shah er kendt for at være ikke-voldelige og tolerante overfor andre religioner. Mange muslimer tror, at Ahmadiyya-muslimer ikke er »rigtige« muslimer, og de bliver forfulgt i Pakistan.

Mange tror, at alle vil tage afstand på mordere, der knivdræber mennesker, men ikke så. En forbavsende (for de uindviede) stor gruppe støtter sådanne handlinger. Facebook-side modtog mere end 700 »likes«. Men det var før Daily Mail skrev om sagen. Nu er antallet af likes faldet til 59 og man har flyttet sig til andre Facebook-sider. Nogle fik vel kolde fødder.

ANNONSE

32EC67C500000578-3529803-image-m-102_1460111868428

Ahmed sammenlignes med terroristen Mumtaz Qadri – livvagten, der dræbte den liberale guvernør i Punjab-provinsen, Salman Taseer. Denne drabsmand blev hædret af den norske imam Nehmat Ali Shah.

På en anden Facebookside er det 361 der liker drabsmanden.

A Facebook page has been set up praising the self-proclaimed killer of Glasgow shopkeeper Asad Shah. The disturbing social media page – with more than 700 ‘likes’ – describes Tanveer Ahmed as a ‘public figure’. It refers to the 32-year-old taxi driver from Bradford who is accused of murder as ‘Ghazi’, a title given to Muslim warriors or champions.

Slike sider tillader Facebook uden spørgsmål, dette er tydeligvis ikke hadkriminalitet.

Ghazi

Det tales så meget om de moderate muslimer, som afviser mord og terror. Medierne bør heller sige noget om alle muslimer der støtter mordere. For det er ikke få. Det tager mere end 30 fans til at skabe en »kendis«.

Ahmad Karim, owner of the ahmedi.org site, interviewed Mr Shah several times before he was murdered and one of his YouTube conversations with him discussing religion is posted on Facebook. Mr Karim said: ‘This page should be removed. Believe me, he [Tanveer Ahmed] will become a celebrity.

‘People are saying he has done good work, he had done a good deed and he has saved the integrity of the Prophet Muhammad. They treat him with respect They do this propaganda and they want to encourage other people.’

32F7AF5200000578-3529803-image-a-119_1460112652506

Glorificering af en morder. 

Daily Mail

ANNONSE