Nyt

Charlie Hebdo er ute med et spesialnummer i anledning ettårsdagen for massakren på redaksjonen 7. januar 2015. Det har Gud på forsiden med en kalasjnikov på ryggen og ordene “morderen er fortsatt løs”. Vatikanet ser ikke satiren og fordømmer bladet.

Det må sies å være lite klokt på bakgrunn av den høye prisen Charlie Hebdo betalte.

Bladet representerer en kulturradikal, antiklerikal tradisjon som går tilbake til tiden før den franske revolusjon. Nå kan det virke som om Vatikanet er oppsatt på å spille rollen det hadde den gang: Som reaksjonens forsvarer.

Det er vanskelig å forstå at en slik harmløs tegning kan fortjene Vatikanets irritasjon. Vatikanet synes ikke helt å forstå hva som beveger seg ute i opinionen.

In a commentary, the Vatican paper Osservatore Romano said: “Behind the deceptive flag of uncompromising secularism, the weekly is forgetting once more what religious leaders of every faith unceasingly repeat to reject violence in the name of religion — using God to justify hatred is a genuine blasphemy, as Pope Francis has said several times.”

“In Charlie Hebdo’s choice, there is the sad paradox of a world which is more and more sensitive about being politically correct, almost to the point of ridicule, yet does not wish to acknowledge or to respect believers’ faith in God, regardless of the religion,” it added.

Her bommer Vatikanet. Alle religiøse ledere reagerer ikke med å fordømme vold i religionens navn. Å påstå noe slikt er i strid med hva daglige nyheter forteller oss.

Osservatore Ramano blander inn respekt for religioner når det er snakk om satire. Satire bygger på at man ikke skal vise denne type respekt. Det er nokså elementært. Er Vatikanet grepet av historisk glemsomhet?

ANNONSE

Kan det ha noe med pave Frans syn på ytringsfrihet? En uke etter massakren sa han noe som ikke tjener ham til ære:

A week after the Jan. 7 attack, Pope Francis condemned killing in God’s name but warned against insulting religion, AFP reported.

“If a good friend speaks badly of my mother, he can expect to get punched, and that’s normal,” the pope said at the time. “You cannot provoke, you cannot insult other people’s faith, you cannot mock it.”

Hvis vi først skal snakke om respekt…. Hvem mangler respekt?

http://www.washingtontimes.com/news/2016/jan/5/vatican-paper-slams-charlie-hebdos-anti-god-cover-/

ANNONSE