Uncategorized

Året 2015 var et år hvor historien akselererte. Myndighetene i Vest-Europa, anført av Merkel og Löfven ønsket strømmen av migranter velkommen, mens befolkningene ikke var sikre på hva som sjokkerte mest: Ledernes eufori eller den ustoppelige strømmen av mennesker.

Året ble innledet og avsluttet med terror i Paris. Massakren på Charlie Hebdo og supermarkedet HyperCacher har fått en større og mørkere dybde etter det som skjedde fredag den 13. Det viser seg at de inngår i en plan for jihad i Europa, mer koordinert og bedre planlagt enn vi trodde da Mohamed Merah gikk løs på soldater og jødiske skolebarn i Toulouse i 2012. Europa har fått et problem det ikke vil vedkjenne seg. Noen har erklært det gamle kontinentet krig, men vestlige ledere og medier klarer ikke ta det inn over seg. Document forsøker å føre kronikk over de store begivenhetene og gi perspektiver på dem. Vi lever i historiske tider og alle kjenner etter hvert at det berører dem. 2015 var året da det ble alvor.

Myndighetene sier folkevandringene bare er begynnelsen. Terroren vil de ikke snakke om.

Årboken er i salg hos documentforlag.no (kr. 299,- pluss porto). Den vil også komme i salg hos større Narvesen-butikker fom. tirsdag eller onsdag. Alternativt kan den også bestilles hos din lokale bokhandler, oppgi ISBN 978-82-7519-207-1

ANNONSE
ANNONSE