Nyt

Mandag var det rykter. Nå sier formannen for forsvarskomiteen i den russiske nasjonalforsamlingen at det vil snart vil stå russiske “frivillige” i Syria som vil kjempe sammen med regjeringshæren og andre.

Vladimir Komoyedov, the former commander of Russia’s Black Sea fleet and current chairman of the Russian parliament’s defense committee, told the Interfax news agency “a unit of Russian volunteers, conflict veterans, will probably appear in the ranks of the Syrian army.”

Komojedov sa det var de samme mennene som hadde kjempet sammen med separatistene i Øst-Ukraina. Det lyder truende. Bringer Putin bruken av “frivillige” til et nytt nivå? Det er velkjent at de “frivllige” i Ukraina ikke kunne overlevd en dag uten russisk støtte og flere av dem er soldater uten insignier.

Det blir stadig større usikkerhet om Putins hensikter. Først kom basen ved Latakia, så flyangrepene og nå bakkestyrker. Hva er Putins mål? Vurderingene har gått ut på at han ville støtte Assad, ikke vinne krigen for ham sammen med Iran. Men hvis man skal tro utsagnene er snart alt mulig.

ANNONSE

Russiske fly testet to ganger tyrkisk luftrom i helgen. Amerikanerne sier de visste hva de gjorde. Det var for å teste NATOs besluttsomhet.

CNNs Hola Gorani spurte en representant for Obama-administrasjonen om det ikke var slik at det var Russland som hadde initiativet i Syria og “shaped events”. Hun fikk bare unnvikende svar om at Putin begår et feilsteg.

Samtidig har 40 opposisjonsgrupper gått sammen om et opprop der de lover å angripe russerne. Hvis de kommer.

According to The Guardian, in a rare manifestation of unity among those insurgent factions, more than 40 groups have vowed to attack any Russian forces inside Syria as “occupiiers”

Putins kurs gjør at det ikke er utsikt til noe samarbeid mellom Vesten og Russland om en løsning i Syria:

The Russian strikes in Syria have largely focused on the northwestern and central provinces – gateways to the heartland of Assad’s power in the capital and on the Mediterranean coast. French Defense Minister Jean-Yves Le Drian said in Tunisia that most of the Russian airstrikes “do not target the Islamic State.”

Turkey, which has strongly demanded that Assad step down since the Syrian conflict began in March 2011, has voiced dismay about the Russian military action. On Sunday, President Recep Tayyip Erdogan said the Russian airstrikes were unacceptable and a grave mistake that could alienate Moscow in the region.

Le Drian reaffirmed that a political settlement of the Syrian crisis can’t be achieved with Assad remaining in power, since he was responsible for the conflict.

“We’re favorable to a political solution that would integrate the regime’s elements that would also integrate the Syrian opposition” who hit by Russian airstrikes, he said.

cbsnews.com

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf