Nyt

Det værste er, at Barth Eide har valgt at stille sig på den vestlige civilisations fjenders side.

Den amerikanske ambassadør i Norge, Benson K. Whitney, havde læst Espen Barth Eide som en åben bog, da han i 2008 skrev et notat til den amerikanske efterretningstjeneste om, at den daværende statssekretær i Forsvarsministeriet, Barth Eide, ikke var til at stole på, og satte sin egen karriere over Norges interesser – oplysninger, som kom til offentlighedens kendskab takket være Wikileaks.

Det er ironisk, at en person, som var blevet gransket af vores vigtigste allierede, senere skulle blive den person, som var mest ansvarlig for norsk udenrigspolitik. Men faktum er, at Barth Eide på det seneste er gået hele vejen, når det gælder om at forvalte norske interesser forkert.

I den forbindelse har han sat ny rekord med en udtalelse til Nettavisen i tirsdags, hvor han sagde, at Norge ville være forpligtet til, at arrestere Israels statsminister Benjamin Netanyahu, hvis han besøgte Norge (og hvorfor skulle han være så skør at gøre det nu?).

ANNONSE

Mandag meddelte chef anklager Karim Asad Ahmed Khan fra Den Internationale Straffedomstol (ICC), at han ville søge om en arrestordre for den israelske statsminister.

Barth Eide er ikke påvirket af, at vores fremmeste allierede afviser ICC:

Ifølge CNN er ICC-begæringen mod Israels statsminister blevet mødt med fordømmelse fra flere lande i Vesten, bl.a. USA, Storbritannien og Italien. USA’s præsident beskrev begæringen som skandaløs.
Så hvad er det, der har fået Barth Eide til at køre så fuldstændig og uigenkaldeligt af sporet?

Højst sandsynligt er det personligt for ham.

Efter Hamas’ terrorangreb på Israel den 7. oktober sidste år, ville udenrigsministeren gerne besøge Israel, men Barth Eide fik ikke lov til at komme ind, fordi Norges holdning til landet er fjendtlig.

Det er med andre ord, et tak for sidst, fra manden, som sætter Norges interesser sidst. Og det værste er egentlig ikke, at hans niveau for modenhed er, som det mest umodne barn i sandkassen.

Det værste er, at Barth Eide har valgt at stille sig på den vestlige civilisations fjenders side.

Vores civilisation er baseret på Athen og Jerusalem, og jøderne er på en måde kristendommens storebrødre. Historien om, at mennesket blev skabt i Guds billede og derefter fik de ti bud, er fra Det Gamle Testamente. For mange i Vesten betyder det, at forholdet til Israel og jøderne er i en særstilling.

Iran, Hamas, Taleban, den palæstinensiske ledelse og andre islamister, repræsenterer antitesen til vores civilisation. Det er dem, Espen Barth Eide kan lide at omgås. Han har slikket dem bagi så mange gange, at han for længst er begyndt at nyde smagen.

 

ANNONSE