Nyt

Mindst tre personer iført camouflageuniformer har åbnet ild i en koncertsal i det vestlige Moskva. Bygningen evakueres, og der skulle være brudt ud brand, skriver Dagens Nyheter og NTB.

Terroren skulle have fundet sted i Krasnogorsk, ikke i selve Moskva. På video ses mennesker, der ligger skudt, og mængden løber i panik.

Gerningsstedet for terroren var Crocus City Hall, en stor amfiscene. På video ses mennesker, der ligger skudt, og mængden løber i panik.

Ukendte personer åbnede ild i Crocus City Hall. Evakuering er i gang, skriver nyhedsbureauet Tass, og nyhedsbureauet Ria Novosti rapporterer om sårede som følge af automatgeværild.
Videoer på sociale medier viser kaos og panik i lokalet samt livløse mennesker, der ligger spredt i blodpøle udenfor, og avisen Kommersant viser et billede af en stor røgsky over bygningen.

Oprørspoliti og specialstyrker fra nationalgarden er på plads ved koncertlokalet i Krasnogorsk i den vestlige del af Moskva, som har plads til tusinder af mennesker. Et halvt hundrede ambulancer er også på plads.

Moskvas borgmester bekræfter, at der har været døde. Det har været en stor tragedie, og han sender tanker til de pårørende, siger han. (NTB-Reuters-AP)

The Telegraph citerer John Kirby, der er talsmand for USAs nationale sikkerhedsråd. Han skulle have sagt følgende til reportere:

“Der er ingen indikation på dette tidspunktet at Ukraine eller ukrainere var involveret i skyderiet. Jeg vil afvise enhver tilknytning til Ukraine på dette tidlige tidspunkt.”

Den russiske sikkerhedstjeneste FSB rapporterer, at 40 personer er døde og over 100 såret i angrebet. Det ser ud til at være et meget alvorligt terrorangreb, det værste i Rusland i over tyve år.

Der ses også en stor brand over byen. Mange mennesker menes stadig at være fanget inde i den brændende bygning.

Terrorangrebet sker en måned efter, at den amerikanske ambassade advarede om et muligt terrorangreb i Moskva og bad amerikanerne om at holde sig væk fra steder med mange mennesker.

blockquote class=”twitter-tweet”>

TERRORISTS ARE SLAUGHTERING EVERYONE IN SIGHT AT THE CROCUS CITY HALL IN MOSCOW pic.twitter.com/mzzAYChkMZ

— The Saviour (@stairwayto3dom) March 22, 2024

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden