Nyt

Borgmesteren i den lille landsby Clermont-d’Excideuil, med 240 indbyggere i det sydvestlige Frankrig, opdaget tidligt mandag morgen den 11. marts, omfattende vanhelligelse af grave på den lokale kirkegård. Graffitien dækkede blandt andet grave, krigsmindesmærket, kirkedøren og et springvand. Kirken ligger 300 meter fra kirkegården, som også blev tagget.

– Frankrig tilhører allerede Allah

“Frankrig tilhører allerede Allah”, “Underkast dig Allah”, “Glædelig Ramadan, ikke-muslimer: Frankrig tilhører allerede Allah” er spraymalet med store bogstaver på en grav. En anden lyder “Glædelig ramadan, ikke-muslimer”. Et eller andet sted står der “Kouffars” (vantro).

“GWER”, som kan oversættes til “hvid person”, “vesterlænding” eller “ikke-muslim” på algerisk-arabisk, står på to grave. Dørene til den nærliggende kirke var mærket med “ramadan mubarak”.

– Troede ikke, det kunne ske her

Vanhelligelsen, som siges at være sket om natten, har chokeret den lille landsbys befolkning, og gjort dem rasende.

Borgmesteren kontaktede ifølge FranceInfo, politiet med det samme:

– Det er mærkeligt, at sådan noget skulle ske på et så lille sted. Jeg troede, at den slags kun skete andre steder.

Folk, der har kæmpet for et frit land

En af beboerne i Clermont-d’Excideuil påpegede symbolikken i gravenes vanhelligelse:

– Det vigtigste ved gravskændingen er symbolikken. Vi taler om krigsmindesmærket, om mennesker, der kæmpede for et frit Frankrig. Folk er virkelig kede af det, chokerede, nogle endda traumatiserede. En kuldegysning løber ned ad min ryg, og jeg får kuldegysninger.

Statsadvokaten i Périgueux har iværksat en undersøgelse af “grov vandalisme”.

 

Har du ikke læst Douglas Murrays bog “Europas mærkelige død“, så gør det nu. Du både støtter Document og gør dig selv mere rustet i diskussioner.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag