Nyt

“For første gang i mit liv begynder jeg nu at tro på, at Storbritannien er færdig. Landets selvbillede som tolerant, anstændigt og hårdtarbejdende er ved at blive knust. Det bliver kun værre.”

Allister Heath skriver dette i The Telegraph. Heath er redaktør af The Sunday Telegraph. Han mener, at det britiske fald har stået på i mindst 25 år. Næsten alt bliver værre, næsten intet bliver bedre.

Offentlige og private institutioner er nedbrudt og drevet af en inkompetent, egoistisk og narcissistisk elite.

Almindelige briter bliver fattigere, infrastrukturen er elendig, kriminalitet og korruption vokser år for år. Et ineffektivt bureaukrati gør hverdagen svær for hårdtarbejdende briter.

Få opdagede forfaldet, før det var for sent, og de få, der advarede, blev latterliggjort af bien-pensants. Og selv nu, hvor forfaldet er tydeligt, og mange af problemerne er bredt accepteret, mangler myndighederne fuldstændig evnen til at gøre noget ved problemet.

ANNONSE

Et godt eksempel er, hvordan Tory-partiet aldrig når sine løfter om at stoppe bådmigranterne. Det vil formentlig føre til et regeringsskifte. Men ingen tror på, at situationen vil blive bedre under Keir Starmer og Labour.

Myndighederne har indført strenge regler, som fører til et fald i boligbyggeriet. Samtidig strømmer migranter ind, og dermed er der naturligvis boligmangel.

Angrebene på ytringsfriheden forbedrer ikke situationen. Londons politi har omkring 1.000 betjente, der bekæmper hadefulde ytringer. Kristne prædikanter bliver fængslet i gaderne. Men de rigtige kriminelle slipper for det meste af sted med det.

Nu er landet i en teknisk recession. NHS er i fuld krise, strejker florerer og 5,6 millioner voksne briter er uden arbejde. Forsvaret er blevet stærkt reduceret.

Britiske gader er fyldt med jødehadende demonstranter, og hverken myndighederne eller medierne ser ud til at reagere. Det er det værste øjeblik for britiske jøder siden pogromerne i Leeds, Liverpool og Manchester i sommeren 1947, skriver Heath.

Antisemitisme er ikke kun en trussel mod Storbritanniens 292.000 jøder. Fordi hadet er foreviget, så dette udgør en eksistentiel trussel mod alle briter. Der har jo allerede været en del terrorangreb, som ikke var rettet mod jøder, men mod briter generelt.

Starmer har lovet at gøre noget ved antisemitismen, men har undladt at gøre noget særligt ved fordommene i sine egne partirækker, hvor mange frygter at miste støtten fra muslimske vælgere.

Et moralsk parti havde fyret alle sine medlemmer, der havde brug for jødehaders stemmer for at vinde et valg, selvom det kunne risikere at tabe valget, skriver Heath.

Men et moralsk politisk parti lyder som en selvmodsigelse. Så selvom Tory-partiet har svigtet dybt, bliver det endnu værre, når Labour tager over.

Heaths konklusion er enkel:

Storbritannien hænger i en tynd tråd.

 

Rishi Sunak blir stadig mer upopulær

Køb Primo Levi’s “Hvis dette er en mand” fra Document Forlag!

ANNONSE

Mest læst

Bidens store bagslag