Kopierede/fra hoften

Under World Economic Forum (WEF) i Davos i 2020 fortalte USA’s præsident, Donald Trump, Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen, at USA ville forlade NATO og ikke ville komme Europa til undsætning i tilfælde af et angreb, siger EU-kommissær Thierry Breton til Politico.

Fire dage før det første republikanske primærvalg i USA er timingen ikke til at tage fejl af. Ved at genoprette dette gamle skræmmebillede af Trump med nogle saftige citater, hidtil ukendte for offentligheden, går EU selv med pro-globaliserings-system-medier på slæb, ind i den amerikanske valgkamp og forbereder den vestlige magtelite på fire nye år med deres værste fjende i Det Hvide Hus. For, som Politico skriver, er der stor frygt i Bruxelles for et sådant udfald.

Som altid med sådanne propaganda-sager er en masse relevant kontekst udeladt :

For det første havde en række amerikanske præsidenter kritiseret de europæiske NATO-medlemmer i mange år for – med få undtagelser – at sænke forsvarets prioritet og i praksis overdrage ansvaret for alliancens fælles sikkerhed til USA.

ANNONSE

Hvad Trumps forgængere i præsidentembedet så havde gjort, var at kritisere europæerne, uden resultat, i mange år, mens Donald Trump hævede stemmen og truede med konsekvenser – som han aldrig lod blive til virkelighed, mens han faktisk havde magten til det.

Politico citerer Breton, men hverken Reuters eller NTB gengiver hans udtalelser i deres propaganda. EU-kommissæren omtaler Ukraine-krigen som “et stort wake-up call”. Europa havde absolut ingen afskrækkende evne.

Men som en forkælet overklasse-bastard drager Breton ikke den konklusion, som voksne ville have gjort : Trump havde ret i at hæve stemmen mod et sovende Europa. Da den amerikanske præsident advarede Tyskland fra FN-talerstolen i 2018 om, at Nord Stream var ved at gøre tyskerne totalt afhængige af russisk energi, hånede den tyske delegation, med den tyske udenrigsminister Heiko Maas i spidsen, Trump. Det er der ingen der husker.

– Fremtiden tilhører patrioter, ikke globalister, sagde Trump i en tale i 2019. Thierry Breton er med sin krig mod både Donald Trump og Elon Musk med tiden blevet den globalistiske magtelites vigtigste frontkæmper mod vestlige patrioter, men heller ikke hans dagsorden, heller ikke hans metoder problematiseres i pro-Breton medier.

I denne sag har EU-kommissæren gengivet udtalelser, der ikke var beregnet til offentliggørelse, fra et møde mellem nogle af verdens mest magtfulde personer, der talte i fortrolighed. Det betyder, at omverdenen ved, at Breton ikke kan forventes at udvise almindelig diskretion, hvis det kan tjene hans politiske formål, og det franske EU-apparat har uundgåeligt brændt noget af sin kapital op – i den “gode” sags tjeneste, naturligvis.

Reuters kan dog sætte offentligheden på den tanke ved at slå fast, at kommissionsformanden aldrig fortæller, hvad der er blevet sagt på møder bag lukkede døre.

Forespurgt om von der Leyens erindring om Trumps udtalelser matchede Bretons, afviste en talsmand for EU-Kommissionens præsident at kommentere.

“Ud af princip afslører præsidenten ALDRIG, hvad hendes samtalepartnere har fortalt hende under lukkede dørs møder. Så vi vil ikke kommentere på nogen måde,” sagde talsmanden i en e-mail.

NTB undlader at afsløre denne ret vigtige detalje.

En ting, som hverken Politico, Reuters eller NTB fortæller, er, at den franske præsident, Emmanuel Macron, i november 2019, to måneder i forvejen, var gået offentligt ud og sagde om NATO, at alliancen var “hjernedød”. Macron undskyldte senere for udtalelsen, men sagens kerne var relateret: Den franske præsident havde til hensigt at observere, at USA’s engagement i alliancen var aftagende.

Man kan let forestille sig, at Trump havde sagt det samme til Macron, som han fortalte von der Leyen i januar 2020. Men af ​​en eller anden grund kunne Macron heller ikke se bjælken i øjet til europæerne, som set fra Det Hvide Hus,  længe havde vist, at det klart underminerede engagementet i alliancens sikkerhed ved, at investere så skandaløst lidt i forsvar, som langt de fleste europæiske NATO-lande havde gjort.

Kort sagt opførte Macron sig som de samme psykopater, der udgør magteliten i Europa: Beskyld modstanderen for det, du selv er skyldig i.

Det er ikke overraskende, at Politico fører kampagne mod Trump. Du kan for eksempel se, hvor åbenlyst partisk Politico er af denne dækning af Donald Tusks valgsejr i Polen.

Politico ejes af Axel Springer, og det samme er tyske Die Welt, der producerer meget god journalistik, også med et konservativt synspunkt. Men i Trump-spørgsmålet er selv Die Welt helt på globalisternes side. At Axel Springers største ejer er en stor amerikansk investerings-fond kan have noget med sagen at gøre.

Sådanne ejerskabs- og loyalitetsforhold vil du aldrig opleve problematiseret i de nordiske medier, som på den måde kan risikere at rejse mistanke mod dem selv. Hvem arbejder de egentlig for? Det er i hvert fald ikke dig.

 

Køb billetter til læsermødet med Mikael Jalving stærk>!

</a >

 

Du kan

ANNONSE