Nyt

Hizbollah vil ikke overholde nogen regler, hvis der er en krig mellem Israel og Hizbollah, sagde generalsekretær Hassan Nasrallah i en tale onsdag aften. Det bliver en nådesløs krig, truede han skiftevis. Det er likvideringen af ​​Hamas-lederen Saleh al-Arouri og en flok andre Hamas-ledere, der vækker stærke reaktioner. Men det amerikanske udenrigsministerium siger, at el-Amrouri var en kendt terrorist med mange liv på samvittigheden. Mellem linjerne: Han fortjente sin skæbne.

Talsmand for det amerikanske udenrigsministerium, Matt Miller, sagde, at Arouri blandt andet var ansvarlig for den 7. oktober og en række andre terrorangreb.

“Brutal terrorist, der er centralt ansvarlig for angrebene den 7. oktober og andre angreb mod uskyldige civile, der går tilbage i god tid.”

Nasrallah sagde, at der ikke vil være nogen regler, hvis der er krig. Tyskland beder sine borgere om at komme ud af Libanon.

Nasrallah hævdede, at Hizbollah havde påført Israel tusindvis af dødsfald, og at hundredtusindvis af israelere var flygtet fra det nordlige Israel.

Han hævder fejlagtigt, at Israel skjuler tusindvis af ofre fra Hizbollahs angreb på den nordlige grænse, og at “hundredetusinder” har forladt landet siden den 7. oktober.

Den israelske forsvarschef Herzi Halevi besøgte den nordlige kommando onsdag og sagde, at Israel var godt forberedt. Han sagde, at Israel ville benytte lejligheden til at styrke sikkerheden ved grænsen i nord, og det kunne tolkes som om, at der også ville ske ændringer på den libanesiske side af grænsen, hvis muligheden byder sig.

Måske er Nasrallah klar over det og tæller knapperne.

 

ANNONSE

Mest læst