Nyt

I Europa-Kommissionen har købet af Pfizer-vacciner i lang tid været omgivet af mistanke om korruption, især vedrørende forhandlingerne mellem formanden for Europa-Kommissionen Ursula von der Leyen og Pfizers direktør Albert Bourla, forhandlinger, der fandt sted via sms’er, som senere “forsvandt”.

Tvunget i unødvendigt store mængder

– Det er indlysende, at disse vacciner blev bestilt og påtvunget medlemslandene i unødvendigt store mængder, svarede den ungarske regerings informationscenter på en henvendelse fra Magyar Nemzet da det blev kendt, at Pfizer og BioNTech havde sagsøgt den polske regering i januar, fordi de ikke ønsker at købe flere af deres vacciner.

Pfizer vil kræve omkring 60 millioner euro for tre millioner BioNTech/Pfizer-vacciner.

Ni doser pr person

EU’s medlemslande har længe beskyldt Bruxelles for at bestille unødvendige mængder af covid 19-vacciner – i alt ni doser pr. person. Derudover har den påfaldende høje pris givet yderligere næring til konflikten.

EU har måttet dumpe hundredvis af millioner af udløbne doser. I Rumænien kræver anklagemyndigheden, at immuniteten for tidligere premierminister Florin Cîțu og to tidligere sundhedsministre ophæves, fordi de har påført staten en unødvendig gæld på en milliard euro.

ANNONSE

Største korruptionsskandale i EU’s historie?

Von der Leyen havde i marts 2021 indledende samtaler med Pfizers chef Albert Bourla om køb af corona-vacciner, og i en sms blev de stort set enige om detaljerne. I januar 2022 blev der iværksat en undersøgelse af aftalen til en værdi af omkring 35 milliarder euro, men på det tidspunkt havde von der Leyens team formået, at miste de pågældende sms’er.

Bourla er også forretningspartner med von der Leyens mand, hvilket vækker mistanken om, at “Pfizergate” har potentialet til at blive den største korruptionsskandale i EU’s historie.

EU-ombudsmand Emily O’Reilly konkluderede, at von der Leyen bevidst havde forhindret undersøgelsen ved ikke at “finde” nogen tekstbeskeder mellem formanden for Europa-Kommissionen og Bourla.

Von der Leyen: Påvirkede ikke aftalen

Det kom senere frem, at de angiveligt ikke havde gennemgået sms’erne, fordi de på grund af deres flygtige karakter ikke er omfattet af EU’s lov om opbevaring af politiske dokumenter.

Den ungarsk-skeptiske EU-kommissær Vera Jourová, der tidligere selv har været mistænkt for korruption, forsvarede von der Leyen ved at sige, at “sms-beskeder er kortvarige og flygtige”.

Oplevede ikke egne regler

Ifølge Emily O’Reilly levede udvalgsmedlemmerne ikke op til den gennemsigtighed, som EU-reglerne kræver, og der blev ikke taget initiativ til en omfattende undersøgelse af sagen.

Formanden for Europa-Kommissionen forsvarede sig ved at sige, at hun ikke var involveret i forhandlingerne, og at beskederne ikke påvirkede aftalen.

I henhold til vilkårene i EU’s megakontrakt med Pfizer og BioNTech skal Bruxelles mellem 2020 og 2023 køber 900 millioner doser vacciner, til en værdi af 35 milliarder dollars, med en option på yderligere 900 millioner doser.

Pfizer saksøker Polen fordi de ikke vil kjøpe flere covid 19-vaksiner

 

 

Køb “Hvordan myndighederne bluffede os” af Robert Malone!

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden