Kommentar

Hvis det ikke lykkes Israel at nedkæmpe Hamas, kan turen komme til USA, udtalte den israelske premierminister i går, mandag, under et interview med Fox News-værten, Sean Hannity.

”Vi er nødt til at vinde, ikke bare for vores skyld, men af hensyn til Mellemøsten, af hensyn til vore arabiske naboer. Og ved du hvad? Af hensyn til indbyggerne i Gaza, der har været kontrolleret af dette mørke tyranni, som har brutaliseret og ikke bragt dem andet end blodsudgydelse og fattigdom og elendighed”, sagde Netahyahu. ”Vi er nødt til at vinde for at beskytte Israel. Vi er nødt til at vinde for at skabe sikkerhed i Mellemøssten. Vi er nødt til at vinde for den civiliserede verdens skyld. Det er den kamp, vi kæmper, og den føres lige nu. Der er ingen erstatning for sejr.”

Netahyahu fortsatte: ”Hvis vi ikke vinder nu, så bliver Europa og I de næste.” Derfor, tilføjede han, er Israel nødt til fuldstændigt at udrydde Hamas, og ”vores kamp er jeres kamp”.

Han omtalte ”terror-aksen”, der omfatter Hamas i Gaza, Hezbollah i Libanon og Huthierne i Yemen, men som styres af Iran, hvis plan er at føre verden tilbage til ”de mørke tider”. ”Og på den anden side står Israel, de moderne arabiske stater og selvfølgelig De Forenede Stater – alle de magter, der ønsker at se fred og velstand for hele Mellemøsten og verden.”

ANNONSE

Israel er, understregede den israelske premierminister, parat til at skabe sikre korridorer for de indbyggere i Gaza, der ønsker at flygte fra krigshandlingerne, ligesom Israel er villig til at tillade humanitær hjælp til Gazas civile. Men han gjorde det atter klart, at der ikke kan blive tale om nogen våbenstilstand, før alle Hamas’s gidsler bliver frigivet og er vendt sikkert hjem.

Netahyahu sagde også, at Israel ikke vil lade sig presse af de pro-Hamas-demonstrationer, der har været holdt rundt om i verden. ”Vi vil gøre, hvad der er rigtigt og vinde denne krig for vores skyld og for menneskehedens og civilisationens.”

Netanyahu har givetvis ret i at påpege, at hvis det ikke lykkes Israel at knuse Hamas, vil vi se terrorbevægelsen udføre morderiske angreb i Europa og USA. De mange demonstranter, der har råbt død over Israel, jøderne og vesterlændinge, som støtter den jødiske stat, viser, at fjenden allerede står i vore lande, og at vi kan forvente massive terrorhandlinger når som helst.

Vi kan ikke omvende de blodtørstige barbarer, der render rundt i vore byer, men vi kan holde politikerne ansvarlige for, at de ikke burer dem inde og smider dem ud af landet.

ANNONSE