Kunstbilde

Johannes Flintoe (1787-1870).
Blyant på papir, 18,6 x 22 cm, Nasjonalmuséet, Oslo.

Johannes Flintoe var født i København med dansk mor og norsk far. Han var utdannet ved Kunstakademiet i København. I 1811 flyttet han til Christiania, der han i 1819 ble lærer ved Tegneskolen, før han reiste tilbake til Danmark i 1851. Han foretok mange reiser i Norge, og gjorde skisser av både folkedrakter, folkeliv og ikke minst reiseliv. Denne tegningen er påført Tru der ska’ bli’ ‘ta, men jeg har ikke funnet den eksakte betydningen.

Kunst på papir stilles sjelden ut ved kunstmuseer, de tåler ikke mye håndtering, og bør ikke utsettes for sterkt lys. Noen typer papir kan også være selvdestruerende, ut fra deres kjemiske sammensetning. Dette gjelder spesielt billig, syreholdig papir.

Vi får bare trøste oss med at museene ofte, som her. viser avfotograferinger på sine nett-sider.

ANNONSE

Læs også

Læs også