Nyt

En koranbrænder er ifølge en pressemeddelelse fra partiet blevet ekskluderet fra Sverigedemokraterne.

“Vi synes, at du bør stoppe med det samme at brænde Koranen,” skriver partiet i en åben e-mail til koranbrænderen. Da Sverigedemokraterne gennemgik deres medlemsregister og fandt ud af, at de havde en koranbrænder iblandt sig, blev der indledt en eksklusionssag. Denne person er nu blevet ekskluderet fra partiet.

“Sverigedemokraterne har på intet tidspunkt udtrykt ønske om, at du eller nogen anden skal skabe opinion i vores navn ved at brænde bøger. Som medlem af et parti kan du ikke iscenesætte kontroversielle meningsytringer uden partiets godkendelse,” skrev SD i en åben e-mail til koranbrænderen. Svensk ytringsfrihed på afveje

Partiet skriver, at religionskritik bør foregå gennem argumentation og ikke provokation.

“Især hvis disse provokationer sker i vores navn, men uden vores viden. Og at brænde en koranbog for at provokere verdens muslimer er ikke vejen frem for Sverigedemokraterne:

“Som afslutning, da du eksplicit spørger: Ja, vi mener, at du bør stoppe med det samme at offentligt brænde Koranen for at provokere verdens muslimer. Vi mener, at dette på mange måder er destruktivt og risikerer at føre udviklingen af svensk ytringsfrihed på afveje.” SD håber, budskabet er nået frem

ANNONSE

Partiet har ikke modtaget bekræftelse fra koranbrænderen om, hvorvidt eksklusionen er modtaget, men håber, at “budskabet er nået frem, og at vedkommende vil stoppe sine demonstrationer.”

Den mest kendte person for at have brændt Koranen er Salwan Momika. Han har i medierne udtalt, at han er medlem af SD og ønsker en plads i Riksdagen for partiet. SD har ikke oplyst, hvem eksklusionen gælder for.

 

ANNONSE