Nyt

Tyskland lavede en strategisk fejlvurdering af de helt store, da de blev afhængige af russisk gas. Nu begår de samme fejl med Kina. Deres eneste trøst er, at de ikke er alene. G7-landene bliver ikke uafhængige af Kina, skal kansler Olaf Scholz tro: De store investeringer fortsætter.

USA, Tyskland og andre rige lande skal sørge for, at store investeringer i Kina fortsætter, og landene skal også sørge for forsyningsforbindelser til Kina og eksport til Kina.

Sådan siger den tyske premierminister Olaf Scholz til den tyske tv-station ZDF i Hiroshima søndag, hvor det tre dage lange G7-topmøde slutter senere på dagen. (NTB-Reuters)

Kina straffer derfor ikke Kina for dets støtte til Rusland. Kina vil ikke gøre, som G7 forventer.

G7 strammer grebet om Rusland, men det får ingen konsekvenser for Kina, at de nægter at deltage. Dette er en strategisk blindhed, som vil koste Vesten dyrt. Rusland eksporterer nu olie og gas via østen, og så længe disse muligheder forbliver åbne, er Vesten selvskadende. De andre lande finder erstatninger for vestlige ruter.

Volkswagen meddelte for nylig, at de trækker sig helt ud af Rusland. En fabrik med 4.000 ansatte overdrages til en russisk køber. Samtidig kommer nyheden om, at Kina har overhalet Japan til at blive verdens største bilproducent.

ANNONSE

Myndighederne har godkendt Volkswagens salg af alle koncernens underanvendelser i Rusland til lokale ejere.

Som følge heraf er den tyske bilproducent nu trukket helt ud af Rusland. Den russiske koncern Avilon overtager samtlige aktier i salget, oplyser VW-koncernen i en meddelelse fredag.

Salget omfatter den store Kaluga-fabrik sydvest for Moskva, som har 4.000 ansatte og kan bygge 225.000 biler om året.

– Alle aktiviteter er nu solgt, så vi er ikke længere til stede i Rusland, siger en talsmand for bilgiganten.

Som andre store bilkoncerner i Vesten satte Volkswagen sine aktiviteter i Rusland i bero i kølvandet på invasionen af ​​Ukraine. Men koncernen måtte vente længe på den endelige godkendelse fra de russiske myndigheder, før salget kunne gennemføres.

Russiske myndigheder kræver godkendelse fra en statskommission for aktiesalg af virksomheder fra, hvad der defineres som “uvenlige lande”.

Volkswagen har ikke selv meldt noget salgsbeløb ud. Den tyske finansavis Handelsblatt oplyser dog, at det bliver omkring 125 millioner euro, knap 1,5 milliarder norske kroner. Dette skal være langt under de russiske datterselskabers reelle værdi.

De blev dog bedre betalt end franske Renault, som solgte alle sine aktiver i landet til de russiske myndigheder for den pæne sum af én rubel. (NTB-AFP) NTB 19. maj.

At vestlige virksomheder presses ud af Rusland og skal sælge til en overkommelig pris, er en gavepakke til russiske interesser, som de ellers ønsker at svække, og en styrkelse af det industrielle samarbejde mod øst, primært Kina. Du opgiver markeder og fremtidig indkomst.

Sanktionerne vil få varige konsekvenser for den vestlige industri.

 

 

ANNONSE

Mest læst