Nyt

Chicago har valgt en ny borgmester, og den dårligste kandidat vandt. Alt tyder således på, at byens tilbagegang vil fortsætte, og at flere store virksomheder vil flygte fra byen.

Valget stod mellem to kandidater, efter katastrofen blev Lori Lightfoot ikke genvalgt. Paul Vallas blev betragtet som en relativt moderat kandidat. Mens hans modstander Brandon Johnson tilhørte den yderste kant af woke-venstre i Det Demokratiske Parti.

Johnson brugte sin hudfarve som et våben, han er tilhænger af Defund the police og brugte sin tilknytning til fagforeninger til at sikre sig økonomisk støtte i valgkampen. Fagforeninger tegnede sig for 95 procent af donationerne til Johnson.

Som Document skrev om Johnson før valget:

Ifølge hans hjemmeside vil han sikre sundhedspleje til alle, billige boliger og fuldt finansierede skoler.

Johnson ønsker at finansiere dette ved at presse skatten op på de rige, men de rige flytter ud af Chicago. Store virksomheder som Citadel og Boeing har allerede forladt byen. Skatteindtægter og arbejdspladser forsvinder. “Almindelige mennesker” med midler og muligheder vil også gerne væk.

ANNONSE

Johnson er derfor tilhænger af Defund the Police, i en by, der oplevede en stigning på 60 procent i antallet af mord i de sidste to år, Lightfoot var borgmester. Weekenden før valget blev 21 skudt og 4 dræbt i Chicago. Så befolkningen i Chicago vælger at stemme på Johnson, som på flere områder kan anses for at være endnu værre end Lightfoot.

Over 1.000 politibetjente valgte at forlade Chicago Police Department sidste år, og denne tendens vil sandsynligvis kun stige, siden Johnson blev valgt.

At Johnson vandt vil betyde, at Chicagos tilbagegang som laboratorium for progressiv regering vil fortsætte, skriver Wall Street Journal. WSJ forudser også, at flere store skatteydere vil forlade byen. Over 94.000 almindelige mennesker flyttede ud af Cook County sidste år (juli til juli), en tendens, der sandsynligvis vil fortsætte. Chicago er det administrative centrum i Cook County.

Cook County mistede flere indbyggere end næsten noget andet amt i landet, med undtagelse af Los Angeles County, fra juli 2021 til juli 2022, ifølge U.S. Census Bureau estimater udgivet 30. marts.
Under valgkampen brugte Johnson racerkortet uophørligt. Politiske argumenter og kritik fra hans modstander Vallas blev mødt med argumenter som, at Vallas “misbilligede en sort mand, der underviste i fire år i Chicago Public Schools”.

Enhver kritik af Johnsons kriminalitetspolitik beskrev Johnson som “endnu et angreb på en sort mand som valgt leder.”

Det var falske og splittende anklager, der umuliggør en politisk debat. Men desværre virkede disse beskyldninger. Det giver os en idé om, hvor ødelæggende Black Lives Matter, påstandene om systemisk racisme og kritisk raceteoris forfærdelige ideologi har været for amerikansk enhed.

Wisconsin

I Wisconsin vandt den nationale venstrefløj endnu et afgørende valg, da den progressive Janet Protasiewicz blev udnævnt til ny dommer ved Wisconsins højesteret.

Dette er meget vigtigt, og er en advarsel før valget i 2024. Fordi demokraterne nu har påvirket statens højeste domstol, og sidder nu med flertallet (4 mod 3).

Dette vil påvirke en række vigtige spørgsmål, primært abortspørgsmålet. Men det får også betydning for, hvordan valget afvikles i 2024, og vi kan forvente, at brevstemmer og forhåndsstemmer bliver tilladt, mens krav om ID vil blive afvist. Dette kan skabe store problemer for GOP-kandidaten, da Wisconsin betragtes som en svingstat.

De største vindere ved dette valg var også her de offentligt ansattes fagforeninger. I dag har Wisconsin en usædvanlig lov, der begrænser disse fagforeningers indflydelse til en vis grad. Denne lov, Wisconsin’s Act 10, har Protasiewicz lovet at afvikle.

Hvis hun får chancen, kan Wisconsin snart ligne Chicago mere og mere, konkluderer WSJ.

Det er ikke ligefrem positivt.

ANNONSE