Kommentar

College of Psychologists of Ontario (CPO), som er det officielle regulerings- og tilsynsorgan for psykologer i Canadas mest folkerige provins, kræver, at Jordan Peterson gennemgår træning i brug af sociale medier.

Ellers risikerer den kendte psykolog, foredragsholder og samfundsdebattør, at en disciplinærinstans ved myndigheden fratager ham retten til at arbejde som klinisk psykolog.

Baggrunden for CPO´s reaktion er, at Peterson har kritiseret Canadas premierminister Justin Trudeau og retweetet indlæg fra lederen af ​​Canadas konservative parti, Pierre Poilievre, meddelte Peterson selv onsdag eftermiddag på Twitter.

“Jeg er blevet anklaget for at skade folk, selvom ingen af ​​klagerne i denne sag var blandt mine tidligere eller nuværende klienter, eller endda kendte nogen af ​​mine klienter,” forklarer Peterson.

ANNONSE

Han fortsætter med at sige, at et dusin mennesker rundt om i verden har indgivet klager over udtalelser, han har fremsat over fire år på Twitter eller hos Joe Rogan, og hævdet, at hans synspunkter har såret folk, dog ikke klagerne selv.

– Hvis jeg ikke tager et kursus, hvor det bliver rapporteret, at jeg gør “fremskridt”, fortsætter Peterson, risikerer jeg at miste retten til at arbejde som klinisk psykolog.

Peterson fordømmer CPO for at have truet ham, rapporterer Rebel News

“Vi er nu i en situation i Canada under Justin Trudean, hvor fagfolk kan få deres levebrød og offentlige omdømme meget alvorligt truet for at være enige med oppositionen og kritisere prominente repræsentanter for regeringen,” skriver Peterson på Twitter.

Peterson slår ud mod, hvad han betragter som et groft magtmisbrug:

“Canadiere: Læger, advokater, psykologer og andre fagfolk er nu så skræmt af deres kommissærer, at de er bange for at fortælle dig sandheden. Det betyder, at sikkerheden for dig og din juridiske bistand er blevet gjort faretruende upålidelig,« fastslår Peterson, der om muligt lover fuld åbenhed om sagen mod ham.

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE